Bölünmez Çankırı; Gaziemir Kentsel Dönüşüm Konusunda Sınıfta Kaldı

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Gaziemir’de gerçekleştirdiği bir dizi program akabinde esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bölünmez Çankırı; Gaziemir Kentsel Dönüşüm Konusunda Sınıfta Kaldı
Editör: Ege Olay
31 Temmuz 2021 - 10:29
Gaziemir’deki en büyük sorunlardan bir tanesinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Bölünmez Çankırı, ‘‘2011 yılından bugüne kadar 122 hektarlık alanın 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarını dahi yapamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bölgenin dönüşümünü sağlaması hiçte mümkün görünmüyor. 2015 yılında yapılan yarışmada 5 eşit mansiyon verilmiş, yarışmanın kazananı dahi belli olmamış. İmar planları olmayan bir alanda kentsel dönüşüm, sadece hayal satmaktan ibarettir. İmar planlarının olmaması, bankaların vatandaşın ATM taleplerine dahi olumsuz cevap vermesine sebep oluyor. Yine aynı sebeple doğalgaz yüzünden birçok vatandaşımız bölgeden taşınmış.Mahallerin öncelikli ihtiyaçlarını dahi yapmayıp hepsini kentsel dönüşüme bağlamak acizliktir, vatandaşa zulüm etmektir. Hangi esnafın dükkanına misafir olsak, hangi mahalle sakinine selam versek aynı konudan muzdarip. Artık vatandaşı oyalamayın.Büyükşehir, İzbeton ile yaptığı protokolle birlikte 2024 seçimlerine kadar sahalarda dönüşümle ilgili tiyatro oynamaya devam edecek gibi görünüyor.Kentsel dönüşümün yılan hikayesine dönmesi sebebiyle bir çok altyapı sorunu da çözümsüz kalıyor. 2021 yılı Şubat ayında meydana gelen dere taşkınında yıkılma tehlikesi yaşanan Emrez Mahallesi 219 sokak üzerindeki köprü bu nedenle halen daha yenilenemedi.Kentsel dönüşüm ciddi bir iştir, altyapı ile üst yapı birlikte tasarlanmalı ve bütüncül olarak yürütülmelidir.Aktepe – Emrez mahallelerimizde Büyükşehir yönetimi tarafından bütüncül bir çalışma yapılması düşünülmediği açık bir biçimde görülüyor. Bu yüzden bu beceriksiz yönetimin 122 hektarlık alanın tamamından ya da en azından bir bölümünden çekilsin ki bu sayede bölgede yerinde dönüşümün önü açılsın. Her konuda olduğu gibi kentsel dönüşüm meselesinde de sınıfta kaldılar‘’ dedi.
                                                    
AK Parti Hükümetleri döneminde çevre ve şehircilik alanında mega projelere imza atıldığını söyleyen Milletvekili Bölünmez Çankırı, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Şehir nüfuslarının aşırı bir şekilde artmasıyla birlikte Türkiye'de de hızlı ve yaygın konut üretiminin zorunlu hale geldi. Bu noktadaAK Parti Hükümetleri dönemlerinde çevre ve şehircilik alanında mega projeler hayata kazandırıldı. Bu projeler kapsamında şehirlerimizde kentsel dönüşüme ivme kazandırdık. 81 ilde gerçekleştirilen 300'den fazla ziyaretle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu şehircilik vizyonunu hayata geçirmenin gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ’’ ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum