Bodrum Altyapısı İçin Önemli Projede Temel Atma Töreni Gerçekleşti

EGEOLAY/Altyapı çalışmalarının hızlandığı Bodrum'da İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik bölgesinin altyapı sorununu çözüme kavuşturacak proje kapsamında kanalizasyon alt yapı tesislerinin temel atma töreni düzenlendi.

Bodrum Altyapısı İçin Önemli Projede Temel Atma Töreni Gerçekleşti
Editör: Ege Olay
29 Aralık 2020 - 17:25

İçmeler-Çiftlik Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme protokolünün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanmasının ardından bugün, İçmeler mevkiinde kanalizasyon alt yapı tesislerinin temel atma töreni gerçekleşti.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, CHP Milletvekili Suat Özcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, siyasi parti il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

"3500 YILLIK TARİHİ MİRASA KARŞI SORUMLULUK..."

Törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, hızla artan nüfus ile birlikte ilçenin sorunlarının arttığını, tüm kurumların el ele vererek bunların üstesinden gelebileceğini belirterek şunları söyledi;

"Bu alanlara yapılacak yatırım hem halkımıza ve gelecek kuşaklara, hem de 3500 yıllık tarihi mirasa karşı sorumluluk bilinciyle yapılacak yatırım demektir. Bu projelerin katma değeri hiç şüphe yok ki temiz bir çevre, sürdürülebilir turizm, sağlıklı nesiller ve umutlu bir gelecek demektir. Yerel yönetim olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ülkemizin turizm perspektifini geliştirme konusundaki kararlılığını ve anlayışla yapılan çalışmalarını büyük bir ilgiyle yakından takip ediyoruz. Sözlerimi bitirirken bu yatırımların işaret ettiğim diğer ihtiyaç alanlarında da iş birliği ile devam edeceği inancıyla öncelikle bir turizmci ve hemşehrimiz gözüyle baktığımız, Bodrum’un kültür mirasına da büyük önem veren Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy’a, Sayın Valimize, Bodrum’u Muğla’mızın en değerli mücevheri olarak tanımlayan yatırım ve desteklerini esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Osman Gürün’e, bize desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza ve değerli Bodrumlu hemşehrilerime, Bodrum aşıklarına teşekkür ederim."

"MUĞLA ÖZEL BİR COĞRAFYA"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, Muğla genelinde yatırımların sürdüğünü, devam eden ve temeli atılan proje dışında Gündoğan ve Türkbükü mahallelerinde sorun kaldığını belirterek şunları söyledi;

"Bunu da sayın bakanımızla görüşüyoruz. Umarım şartlar uygun olduğu takdirde, nasıl bu temel atmayı ve buradaki çözümü birlikte ürettiysek, aynı şekilde umarım, dilerim ki o bölgeye de yaparız ve dolayısıyla kıyı bölgesinde o yapacağımız yatırımla, bu yapmakta olduğumuz yatırımla birlikte, Bodrum'da kıyı bölgesinde hiç bir şekilde kanalizasyon ve arıtmaya sahip olmayan hiç bir bölge kalmayacak. 6 Yıl önce aldığımız Bodrum ile söylediğim en son konuların olmasıyla birlikte artık Bodrum mavi bayrağı, ki bunun ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve bakanlığımızın da politikasının farkındayız ve ona da saygı duyuyoruz. Ve ona katkı yapmak adına çok önemli bir katkı olacağından şüphemiz yok."

"BU YATIRIMLAR İLİMİZİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAK"

Bodrum'un ülke turizminin önde gelen markalarından biri olduğunu belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı ise şunları söyledi;

 “Bodrum eşsiz doğal güzellikleri ile ülkemizin önde gelen turizm bölgelerinden birisi olduğu için çevremizin de korunması büyük önem arz etmektedir. Bodrum’un sahip olduğu tüm bu güzelliklerin koruma-kullanma dengesi ile gelecek kuşaklara aktarılması için 50 yıllık kanalizasyon sorununu çözecek bu yatırım ilimize kazandırılmıştır. Bu yatırımlar ilimizin kültür ve turizm potansiyelini ön plana çıkaracak çok önemli yatırımlar. Bodrum’un marka değerini arttıracak denizlerimizin ve kıyılarımızın değerini arttıracak  yatırımlarla gurur duyuyoruz."

2021 SONUNA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Turizm alanında yaptıkları yatırımlar ile turizm alanında 2023 hedeflerine ulaşacaklarını belirten Bakan Aksoy, “Söz verdiğimiz gibi bugün temel atma töreninde bir araya geldik. İlk etapta 250 milyon liralık bir yatırım ve 9 ay gibi bir sürede hizmete almayı düşünüyoruz. 19 bin m3’lük arıtma tesisi kapasiteni 37 bin m3’e çıkaracağız. Bu tesis 2021 sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bodrum ile ilgili diğer projemiz Bodrum Kalesi. 2019 yılında ilk etabını devreye almıştık. Geçen sene ikinci etap çalışmalarını Mayıs ayına yetiştirdik. Son etabını da Mayıs 2021’e yetiştiriyoruz. Böylelikle restorasyon çalışmasını yerine getirmiş olacağız."

Konuşmaların ardından ilk etabı 250 milyon TL’ye yatırımla gerçekleşecek Bodrum İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesi altyapı yapım işinin temeli Kültür  ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve diğer katılımcılar tarafından atıldı.

GÜRÜN VE ARAS DEVAM EDEN VE TAMAMLANAN PROJELERİ İNCELEDİ

Törenin ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Bodrum'da, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ve tamamlanan proje alanlarında incelemelerde bulundu.

Başkanlar ilk olarak geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Halikarnassos Sur Duvarları'nda ki çalışmaları Muğla Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan,Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile birlikte yerinde incelediler. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras daha sonra  Turgutreis Yaşam Merkezi inşaatında ve  son olarak yeni Bodrum Otogar'ında incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum