Reklam

Bergama'da yeni yılın ilk meclisi yapıldı

EGEOLAY/Bergama Belediyesi’nin 2021 yılı ilk olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantı İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem ardından belediye binasının yapılan kontrolde riskli yapı olduğu tespit edilmesi nedeniyle Kültür Merkezi’nde (BerKM) gerçekleştirildi.

Bergama'da yeni yılın ilk meclisi yapıldı
Editör: Ege Olay
07 Ocak 2021 - 20:39
19 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya başkanlık eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2021 yılının tüm ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Koştu “Geride bıraktığımız yılda yaşadığımız pandemi salgını bizleri olumsuz etkiledi. İnşallah 2021 yılı maskelerden kurtulacağımız ve sosyal hayata kaldığımız yerden devam edeceğimiz bir yıl olur” dedi.

BERGAMA'NIN 114 ESKİ KÖY YERLEŞİMİ VE 5 BELDESİ İÇİN KIRSAL MAHALLE STATÜSÜ MECLİSTE GÖRÜŞÜLDÜ

2014 yılında yayınlanan Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü verilen Bergama’nın 114 köyü ve 5 beldesi için Kırsal Mahalle Statüsü verilmesi konusu belediye meclisinde görüşüldü. Konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Bergama'mız özelinde önemli bir karar. 2014 yılında da bu düzenleme için çekincelerimi dile getirmiştim. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerimize çekincelerimizi ilettik. Çok şükür yasal düzenleme geldi. Bugün bu yasal düzenleme sayesinde meclisimizde bu konuyu görüşmeye başladık. Bergama'mız için en iyi kararı almamız gerekiyor" dedi. Konu üzerinde meclis üyelerinin görüşlerini belirtmesi ardından, madde görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. Komisyonların yapacağı inceleme ve araştırmalar neticesinde hazırlayacakları rapor doğrultusunda 114 eski köy yerleşimi ve 5 beldenin Kırsal Mahalle Statüsü için karar alınacak.

BERGAMA, AZERBAYCAN'IN ŞEKİ ŞEHRİ İLE KARDEŞŞEHİR OLUYOR
 
Bergama Belediye Meclisi'ne başkanlık teklifi olarak gelen ve üzerinde görüşülen bir diğer madde ile can Azerbaycan'ın Şeki şehri ile Bergama'nın kardeş şehir olması çalışmalarına start verildi. Mecliste oy birliği ile alınan kararla çalışma ve protokol yapılmak üzere Başkan Hakan Koştu'ya yetki verildi. Türki Cumhuriyetlerdeki başka şehirlerle de kardeşlik bağları oluşturulması için çalışma yapılması benimsendi.   
Geçtiğimiz 2020 mali yılı denetim komisyonu üye seçimi, uzman kişi ve gün sayısının belirlenmesi maddesi de belediye meclisinde görüşüldü. Yapılan oylamada meclis dağılımına göre Ak Parti'den İbrahim Yerlikaya, Taner Tekin, CHP'den Osman Selim Tok, Reyhan Üçüncü, MHP'den Sercan Akman kapalı oylama usulü ile üyeliklere seçildi. Ardından denetim komisyonuna ihtiyaç olması halinde en çok 30 gün 1 kişinin uzman kişi olarak görev yapması oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısı dilek ve temennilerin dile getirilmesi ardından son buldu.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum