Başkan Yıldız'dan Muhtarlar Buluşmasında Önemli Mesajlar

EGEOLAY/Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 26 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Başkan Yıldız'dan Muhtarlar Buluşmasında Önemli Mesajlar
Editör: Ege Olay
02 Mayıs 2024 - 16:09
Muhtarların tam desteğini alan Başkan Yıldız, muhtarların görüşlerini dinlerken; önemli mesaj ve müjdeler verdi. Engelli çocuğu olan ve geçim sıkıntısı çeken anneleri işe alacağını müjdeleyen Başkan Yıldız; Harmandalı çöplüğü sorununu çözebilmek için sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. Yıldız ayrıca, kime oy vermiş olurlarsa olsunlar muhtarlarla bir takım olacaklarını, bu dönemin hizmet dönemi olacağını söyledi.
 
Başkan Yıldız: “Kadınların ve annelerin yanındayız”
 
Mahalle muhtarlarından, engelli çocuğu olan ve geçim sıkıntısı çeken anneleri iş için kendisine yönlendirmelerini isteyen Yıldız, “Çiğli olarak, diğer belediyelerden farklı bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Özellikle engelli çocuğu olan kadınlar ne bir komşuya, ne bir sinemaya, ne de bir alışveriş merkezine gidebiliyor. Eğer mahallenizde böyle bir anne varsa; lütfen hemen bana yönlendirin. Devlet, belediye dediğiniz yapılar tam da bu tarz işler için var. Ekonomik zorluklar yaşayan kadınların yanında olmamız gerekiyor” dedi.
 
“Hiçbirinizle siyasi bir tartışmam olamaz”
 
Konuşmasında belediyecilik geçmişine vurgu yapan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız; “Belediyecilik benim ikinci değil ilk mesleğim. Belediyeci kökenliyim ve bu işleyişe yabancı değilim. 31 Mart’ta hepimiz halkın kantarına çıktık. Sizler mahallelerinizde, ben de Çiğli’de seçimi kazandım. Önümüzdeki beş yıllık süreçte hiç biriniz ile siyasi bir tartışmam olamaz. Bana oy vermiş olun ya da olmayın bu kesinlikle önemli değil. 1 Nisan itibarıyla bu konu kapandı. Bu saatten sonra mahallelerimizde ve Çiğli’de yapacağımız hizmetlere odaklanacağız. Hizmetlerimizi yaparken de asla iletişimi koparmayacağız. Siyaset benim için seçim sonrasında bitmiştir. Beş yıl boyunca mümkün mertebe en yüksek performans ile çalışacağız. Bu dönem hizmet zamanı” ifadelerini kullandı.
 
“Hiç kimse Çiğli’nin çıkarlarının üstünde değil”
 
Muhtarları hizmet anlamında engellemeye çalışanların karşısında duracağının altını çizen Başkan Yıldız, “Eğer hizmet ederken sizi engellemeye kalkan, önünüze geçen olursa gelir o seti yıkarım. Kimse Çiğli’den, Çiğli’nin çıkarlarından ve Çiğli’ye gelecek hizmetten daha üstün değildir. Taleplerinizi ve sıkıntılarınızı biliyorum. Kaklıç, Sasalı, Harmandalı, Evka 5 ve Atatürk Mahallesi ile Anadolu Caddesi’nin asfalt ve kaldırım sorunu var. Tüm bunları çözeceğiz. Çöplerin toplanması, parkların temizlenmesi ve alt geçitlerin yıkanması belediyenin asli görevleri. Bu belediyelerin övüneceği işler değil. Biz daha büyük işler yapacağız ve bunu da sizinle bir takım halinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.
 
“Çöp sorunu takibimizde”
 
Harmandalı ve çöp sorunu ile ilgili gelişmeleri de muhtarlarla paylaşan Yıldız, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir görüşme talebinde bulunmuş. Menderes Gölovası’nda projesi ve müteahhiti hazır. Alana 3 kilometre uzaklıktaki zeytinliğin, ilçenin zarar göreceğini söylüyorlar. Elbette, insanlarımızın sağlığı ve doğanın korunması önemli. Ancak bu sorunun çözümü de belli. Çöp meselesinin sonuna kadar takipçisiyiz. Tüm gelişmeleri takip edecek ve üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
 
Başkan Yıldız SMA’lı Doruk için destek istedi
 
Çiğli’de yaşayan SMA hastası Doruk Çukurcu için uzun zamandır kamuoyu oluşturmaya çalışan Başkan Yıldız; muhtarlardan da şu sözlerle destek istedi, “SMA hastası Doruk için düzenlediğimiz kampanyaya sizlerin de katılmanızı rica ediyorum. Doruk, Çiğli’nin evladı ve Çiğli kendi evladına bakabilir. 11 Mayıs Cumartesi günü Başkanlık makamında kendisine bir doğum günü düzenleyeceğiz. Lütfen katılım sağlayın ve mahallenizde kim varsa Doruk’a destek olması için çağrıda bulunup, kampanyaya yönlendirin” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum