Başkan Tunç Soyer'den bayram mesajı "Atatürk'ün hayaline hiç olmadığı kadar yakınız"

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bu bayram mutluluk, burukluk, umut gibi birçok duygunun bir arada yaşandığını söyleyen Başkan Soyer, “Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği Türkiye hayaline belki de hiç olmadığı kadar yakınız” dedi.

Başkan Tunç Soyer'den bayram mesajı "Atatürk'ün hayaline hiç olmadığı kadar yakınız"
Editör: Ege Olay
20 Nisan 2023 - 13:05
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Ramazan Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşehrilerim;

Bir Ramazan Bayramı’nı daha karşılarken inanın, pek çok duyguyu bir arada yaşıyorum.

Mutluyum…

Çünkü zor zamanların ardından büyüklerimizin ellerinden öpüp onların hayır dualarına sığınacağız. Çocukları sevindirip, onlarla kahkahalar atacağız. Eşimizle dostumuzla bir araya gelecek, eski bayramları yad edeceğiz. İlle de ağzımızı tatlandıracağız. Bir türlü “ziyade olsun” diyemeyecek, ısrarlara dayanamayıp bir bardak demli çay daha içeceğiz.
Sonra konu oraya gelecek ve gözlerimiz uzaklara dalıp gidecek…

İşte bu yüzden buruğum.
Buruğum, çünkü kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın acısını, evlerini yitiren çocuklarımıza birer çatı bulmanın sorumluluğunu ve belki de sadece kucaklaşmanın saracağı yaraların sızısını yüreğimde hissediyorum.

Ama umutluyum da.
Çünkü iyileştirebileceğimiz hayatlar var, biliyorum. Çünkü deprem bölgesindeki o kazanlar kaynasın diye gönüllülerin koşuşturmacasını görüyorum. Depremin üzerinden geçen haftalara rağmen Türkiye’nin dört bir yanından Hatay’daki, Kahramanmaraş’taki, Osmaniye’deki, Adıyaman’daki kardeşlerini dert edinenler var, biliyorum.  Bizi ayıran sebeplerden çok daha fazlasının olduğunu hep söylüyorum.

Acıdan yorulduk, kavgadan, ayrımcılıktan, ötekileştiren, azarlayan, kibirli güç sahiplerinden bıktık kardeşlerim.

Ve elbette inançlıyım.
Dayanışma içinde, birbirine gönülden bağlı, sevgiyle kucaklaşan, saygıyı özümseyen, üreten, ürettiğini hakça paylaşan, çocukların yatağa aç girmediği, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği o vicdanın, ahlâkın, aklın ve bilimin ışığında ilerleyen bir Türkiye hayaline belki de hiç olmadığı kadar yakınız. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Yine tüm kalbimle inanıyorum ki; biz tüm engelleri el ele, gönül gönüle, umutla nasıl aştıysak… Yine aşarız. Yine aşacağız.

İşte tüm bu duygularla ama en çok umutla hepinizi kucaklıyor, sağlık ve neşe içinde bir bayram diliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum