Başkan Karakayalı: "Üretici bizim gözbebeğimiz"

EGEOLAY/Kemalpaşa Belediyesi, Yağpınar mevkiisinde bulunan Yiğitler Çayı üzerine yaptığı betonarme kutu menfez ile çiftçilerin hem zamanından hem yakıttan tasarruf etmesine sağladı. Çayın üzerine inşa edilmeye başlanan 18 adet 2 metreye 2 menfez ile çiftçiler tarım arazilerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde gidebilecek.

Başkan Karakayalı: "Üretici bizim gözbebeğimiz"
Editör: Ege Olay
23 Ocak 2020 - 13:35
Başkan Karakayalı, “Kemalpaşa’da üretici bizim gözbebeğimiz, onlar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çiftçimiz bu köprüyü uzun yıllardır bekliyordu. Böylelikle önemli bir sorunu gidermiş olduk ” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın talimatıyla harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Yiğitler Çay’ı üzerine köprü inşa etti. Çiftçilerin tarım arazilerine gitmek için kullandığı çayda, zaman zaman su debisinin yükselmesiyle kapanan yol sorunu çözüldü. Yapılan çalışma sonrası çay üzerine 2 metreye 2 ebadında kullandıkları 18 beton köprü ile ulaşıma güvenli hale geldi. Bu çalışma ile birlikte, çiftçilerin kat edecekleri mesafe kısaltılarak zaman ve yakıt tasarrufu yapacak.



“ÜRETİCİMİZ ARTIK GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ULAŞIM SAĞLAYACAK”



Yapılan köprü ile üreticiye büyük bir kolaylık sağladıklarını kaydeden Başkan Karakayalı, “Kemalpaşa’da üretici bizim gözbebeğimiz, onlar için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çiftçimiz bu köprüyü uzun yıllardır bekliyordu. Çiftçimiz bu köprüyü uzun yıllardır bekliyordu. Böylelikle önemli bir sorunu gidermiş olduk. Özellikle kış aylarında su debisinin yükselmesiyle birlikte üreticimiz çaydan geçemiyordu. O civarda da yakın bir geçiş alanı bulunmaması nedeniyle bu köprüyü yapmamız şart oldu. Zaten üreticimizden de böyle bir talep vardı. Böylelikle, hem zamanları kaybolmayacak hem de güvenli bir şekilde geçebilecekler” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum