Başkan İduğ: "İklim değişikliği ile mücadelede biz de varız"

EGEOLAY/Bornova Belediyesi küresel iklim değişikliği ve azalan su kaynakları konusundaki hassasiyetini, Avrupa Birliği’nin İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı için hazırlayıp başvurusunu yaptığı proje ile ortaya koydu.

Başkan İduğ: "İklim değişikliği ile mücadelede biz de varız"
Editör: Ege Olay
19 Ocak 2021 - 10:53 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 10:54

StormLog adlı proje ile bu yıl içinde yapımına başlanıp, tamamlanması planlanan Çamdibi Kapalı Yüzme Havuzu, kendi enerjisini kendisi üretecek, havuzun atık suyu arıtılarak sulamada kullanılacak.

 

Avrupa Enerji Kentleri Ağı(Energy Cities) üyesi Bornova Belediyesi, Avrupa Birliği’nin 450 bin euro bütçeli İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’na kısa adı StormLog olan projesi ile başvurdu. Genel olarak enerji dönüşümünü hedefleyen proje göre Çamdibi’ne 2021 yılında yapılacak Kapalı Yüzme Havuzu ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendisi üreten bir tesis olacak. Havuzun çatısına konulacak güneş panelleri sayesinde elde edilecek elektrik, hem tesisin ihtiyacını karşılayacak hem de yüzme eğitimi alan çocukları taşıyacak olan elektrikli otobüs için kullanılacak. Arıtılmış atık havuz suyundan ise tesisin hemen yanında bulunan ve ilçenin en önemli yeşil alanlarından olan Çamdibi Atatürk Parkı’ndaki yeşil alanların sulaması için yararlanacak. 

 

Gelecek nesillere yaşanibilir bir dünya bırakmanın en büyük sorumlulukları olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tüm yerel yönetimlerin iklim değişikliği ile mücadele konusunda üzerine düşenleri yapması gerekiyor. Biz de bu anlayışla yola çıktık. Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı(Energy Cities) işbirliği ile gerçekleştireceğimiz proje ile iklim değişikliği ile mücadeleye, yenilikçi ve vizyoner bir yaklaşımla dikkat çekerken, yerel yönetim, üniversite ve uluslararası işbirliğine de güzel bir örnek teşkil etmiş olacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum