ATAUZDER Meclis'i Ziyaret Etti

Sibel BİNGÖL/EGEOLAY/Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Atanma taleplerinin kurumlarca kabul edilmesi yönünde herhangi bir açıklama olmaması ve atanamadıkları için TBMM’de milletvekilleriyle görüşme gerçekleştirdi.

ATAUZDER Meclis'i Ziyaret Etti
Editör: Ege Olay
20 Ocak 2024 - 19:04 - Güncelleme: 20 Ocak 2024 - 19:29
ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve Atanamayan Uzmanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri; AKP, MHP ve YRP Milletvekilleriyle Mecliste görüşme gerçekleştirdiler.

Başkan Gündeşli,  aile ve sağlık sorunlarıyla görevlerinden ayrılan eski uzman çavuşlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına atanma hakkına sahip olduklarını ve bu kanunun 92. maddesi gereğince en az 7 yıl görev yapmak zorunluluğu olduğunu belirterek  bu atamaların 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununun 5'inci maddesinin son fıkrası ile Uzman Erbaş Yönetmeliği hükümlerine göre yürütüldüğünü açıkladı. 

2016’dan önce 2 yıl görev zorunluluğu daha sonra en az 7 yıl olan uzman ve erbaşlar bu kanunlara göre atama hakları olduğunu ve başvurdukları kurumlardan olumsuz yanıtlar aldıklarını milletvekillerine konuyu arz ederek çözüm arayışında olduklarını vurgulayan
 ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, “7 yıl görev süresi biten eski uzman çavuşlar, kamuda memurluk kadrolarına atanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları atanma taleplerine ‘personel alımı yapmıyoruz’, ‘Atanabileceğiniz boş kadromuz yoktur’, ‘hizmetinize ihtiyacımız yoktur’ ve ‘personel giderlerimiz fazla.’ vb. şeklinde cevaplar vererek olumsuz yanıt alıyoruz.” dedi.

“ATAUZDER’i bu mağduriyetler için kurduk. ATANAMIYORUZ”

Gündeşli, “Yıllardır bu magduriyet var ama gundeme gelmiyordu dernegimizi kurup biz kendi çabalarımızla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. 
söz ettiğimiz  kanun maddesinde atanma hakkında sadece usul belirtilmiş Vatan ve Millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan kahramanların atanma taleplerinin kurumlarca kabul edilmesi yönünde herhangi bir açıklama olmaması nedeniyle ve atama takdirinin kurumların inisiyatifine bırakılması sebebiyle kazanılmış hakkımız olmasına rağmen atanamıyoruz. Yıllarca bu mağduriyetimiz artarak devam ediyor çünkü atanamıyoruz. Yaklaşık 20 bin civarı atama bekleyen uzman çavuş var.” dedi.

Genel Başkan Mustafa Gündeşli ve Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Yönetim Kurulu Üyeleri eski uzman çavuşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına TBMM’de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Milletvekilleri Mehmet Ali ÇELEBİ, Erol KELEŞ, Ali KIRATLI, Ümmü Gülşen ÖZTÜRK ve Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Turan ŞAHİN, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri (MHP) Fevzi ZIRHLIOĞLU, Musa KÜÇÜK ayrıca  Yeniden Refah partisi (YRP)Milletvekili Ali YÜKSEL ile görüşme sağladıklarını bu görüşmelerin ‘olumlu ve ılımlı’ gerçekleştiğini belirtiler. 

Vefa Borcumuz

Başkan Gündeşli, “Vekillerimiz, sorunun çözümü konusunda yardımcı olacaklarını, ‘Bunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini’ belirttiler. Mehmet Ali Çelebi, Erol Keleş, Ali Kıratlı, Ümmü Gülşen Öztürk ,Fevzi Zırhlıoğlu , Turan Şahin, Musa Küçük , Ali Yüksel Vekillerimize desteklerinden dolayı Eski uzman çavuşlar ve aileleri adına binlerce kez teşekkür ederiz. Minneti bir borç biliriz.” İfadelerine yer verdi.

ATAUZDER Yozgat İl Başkanı Hasan Akyüz’de bütün siyasi partilerin başkanlarıyla görüştüklerini Başkanları Mustafa Gündeşli’nin sürekli mecliste görüşmeler yaptığını ve olumlu görüşmelerin sonucunda çözüm getirileceğine inandıklarını belirterek  “Haklı mücadelemizde sesimizi duyan, bizlere değerli vakitlerini ayırıp bizlerden desteğini esirgemeyen milletvekillerimize şükranlarımızı, saygılarımızı sunuyoruz”dedi. 









 

YORUMLAR

  • 21 Yorum
  • Mustafa YORULMAZ
    3 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar #EskiUzmanCavuşlariçinAdalet Kanunen Varolan Kamuya Atanma Hakkımızı İstiyoruz Varolan Hakkımızın Peşindeyiz.
  • Selime TOSUN
    3 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık
  • Selime TOSUN
    3 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize yüreğinize sağlık
  • Selime TOSUN
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize yüreğinize sağlık
  • Erkan kılıç
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlariçinAdalet Bizlere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz
  • İsa YÜKSEL
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar olarak Destekleriniz için teşekkür ederiz
  • Ali Yılmaz
    4 ay önce
    Verdiğiniz destekler dolayı çok teşekkür ederiz Emeğinize sağlık Allah razı olsun Sizlerden
  • Sinem Sivaslı
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar Kanunen var olan memuriyete atanma hakkımızı istiyoruz. İNANDIK, BAŞARACAĞIZ!
  • Ömer
    4 ay önce
    İNANDIK BAŞARACAĞIZ
  • Sinem Sivaslı
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar Kanunen verilmiş olan hakkımızı istiyoruz! Memuriyet HAKKIMIZDIR! İnandık Başaracağız!!
  • Ali Yılmaz
    4 ay önce
    İnandık başaracağız #EskiUzmanÇavuşlar
  • Sinem Sivaslı
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar aileleri Kanunen var olan memuriyet haklarını istiyor...
  • Hakan Tosun
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlariçinAdalet #EskiUzmanÇavuşlar #UzmanÇavuş Bizlere destekleriniz için teşekkür ederiz. İNANDIK BAŞARACAĞIZ
  • Yasin Atlı
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar Ve aileleri Adına destekleriniz için teşekkür ederiz
  • Yasin Atlı
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar Ve aileleri Adına destekleriniz için teşekkür ederiz
  • Ali Tokmak
    4 ay önce
    İnandık Başaracağız Hakkımızı Alacağız Haklı Davamizda Bize Destek olan #Egeolaycom habere Sonsuz Teşekkürlerimizi Sunarız #Eskiuzmancavuslaricinadalet
  • Kadir Sivaslı
    4 ay önce
    1
  • Vedat buldu
    4 ay önce
    #EskoUzmanÇavuşlar olarak verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederiz İNANDIK HAKKIMIZ
  • Selime TOSUN
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize yüreğinize sağlık
  • Selime TOSUN
    4 ay önce
    #EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık
  • merve akın
    4 ay önce
    inandık başaracağız. kanunen var olan hakkımızı istiyoruz.