Atatürk'ün ağaç sevgisi fotoğrafları

EGEOLAY/Cumhuriyetin 100’ncü yılında Atatürk’ün Ağaç Sevgisi ve Türkiye’nin Anıt Ağaçları Fotoğraf Sergisi

Atatürk'ün ağaç sevgisi fotoğrafları
Editör: Ege Olay
26 Ekim 2023 - 12:17
İzmirli gazeteciden Atatürk’ün ağaç sevgisi fotoğraf sergisi
40 yıllık gazetecilik yaşamının 24 yılını çevre yazıları yazıp TV programları yaparak sürdüren İzmirli Gazeteci Ahmet Aydın Akansu, 30 yıldır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden çektiği asırlık anıt ağaçları fotoğraflarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında Atatürk’ün ağaç sevgisi ile birleştirerek sergi haline getirdi.  
Ankara Çankaya yolu üzerinde bulunan iğde ağacının kesilmesine ağlayan, Atatürk Orman Çiftliği, Yalova’da Atatürk Arboretum (Ağaç Müzesi) ve Türkiye’nin her köşesinde ağaçlandırma seferberliği başlatan Atatürk’ün ağaç sevgisini genç nesillere aktaran Akansu, en yaşlısı 2050 yaşında Ağıl Ardıç, zeytin, sedir, meşe, çınar, kara çam ağaçlarından oluşan 25 fotoğraflık sergi, kuruluşunun 100’üncü yılını kutlayan İzmir Karşıyaka Cumhuriyet İlkoklu’nda 30 ekimde açılıyor. Sergide sınıf arkadaşı Ali Fuat Cebesoy, manevi kızı Türk Sosyolog, Tarihçi Prof. Dr. Afet İnan, Yazar, Gazeteci, Devlet Sanatçısı Nezihe Araz, Atatürk’ün ağaçlara, ormanlara, doğaya ne kadar düşkün olduğu anlatan notları da yer alıyor. 
Gazeteci Akansu, “93 yıl önce dünyada ne ozon tabakası delinmesi, ne küresel ısınma, ne global kirlilik ve ne de orman katliamları konuşuluyordu Atatürk, o dönemde dünyaya örnek bir davranışla bahçesindeki ağacın dalını kestirmememek için yaşadığı evi raylar üzerinde uzaklaştırmıştı. Bıraktığı mirasından da bu anlaşılıyor. Bu sergi ile genç kuşaklara önemli mesajlar vermek istiyorum”dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum