Reklam

Arkas Holding, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin ana sponsorları oldu

EGEOLAY/“Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ana sponsorları Türkiye’nin üç köklü şirketi olan Arkas Holding, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding oldu.

Arkas Holding, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin ana sponsorları oldu
Editör: Ege Olay
30 Kasım 2022 - 11:53
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilki 1923’te yapılan ve yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığının inşasını hedefleyen İzmir İktisat Kongresi’nin görkemli mirasının izinde İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ni düzenleyecek. Tamamıyla sivil, şeffaf ve katılımcı bir girişim olarak tasarlanan kongre, ortak akılla yeni yüzyılın iktisat politikalarını oluşturmayı hedefliyor.
“Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ana sponsorları Türkiye’nin üç köklü şirketi olan Arkas Holding, Türkiye İş Bankası ve Yaşar Holding oldu.

Üç köklü şirket
İzmir’de doğup uluslararası bir holding haline gelen Arkas, 120 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin dış ticaretine sağladığı önemli katkıların yanında İzmir’e eğitim, spor ve sanat alanlarında da önemli ve sürdürülebilir destekler sağlıyor.
İzmir İktisat Kongresi’nde, milli bir bankaya duyulan ihtiyaç çerçevesinde oybirliğiyle kabul edilen “bir ticaret ana bankası teşkili” kararının ardından 1924’te Atatürk’ün talimatı ve katılımıyla kurulan, o dönem genç Cumhuriyetin iktisadi bağımsızlığının dinamosu olan Türkiye İş Bankası, kuruluşundan bu yana ülke ekonomisinin gelişimine destek oluyor.
Boya, gıda ve içecek sektörleri başta olmak üzere Türkiye’ye kazandırdığı sektörler ve yatırımları ile ülkemizin sanayileşme sürecine öncülük eden Yaşar Holding güçlü şirketleri ile ekonomik kalkınmaya, eğitim, kültür, sanat ve spora yatırımlarıyla da toplumsal gelişime katkıda bulunmaya devam ediyor.

Paydaş buluşmalarında sona gelindi
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin Ağustos ve Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve kongrenin ilk safhasını oluşturan Paydaş Buluşmalarında sona yaklaşıldı. Paydaş Buluşmaları kapsamında çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum gerçekleştirildi.

Sırasıyla 4 Kasım ve 17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Çiftçi ve İşçi Buluşmalarında hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Aralık’ta gerçekleştirilecek Sanayici, Tüccar ve Esnaf grubu buluşmasının ardından Paydaş Buluşmaları safhası sona erecek ve üç farklı grubun hazırladığı deklarasyonlar tamamlanacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Şubat 2023’te
Paydaş buluşmalarının ardından düzenlenecek dört ayrı uzman buluşmasında ise paydaş gruplarının hazırladığı deklarasyonlar uzmanlar tarafından değerlendirilecek. Şubat 2023’teki son adımda ise İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi gerçekleştirilecek ve yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılmış olacak.
Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org'u ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum