Antalya Manavgat'ta orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı: 5 mahalle boşaltıldı

EGEOLAY/Antalya'da farklı noktalarda çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı, 5 mahalle boşaltıldı. Dumandan ve alevlerden etkilenen 30 kişi hastanelik oldu.

Antalya Manavgat'ta orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı: 5 mahalle boşaltıldı
Editör: Ege Olay
28 Temmuz 2021 - 16:54 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 10:29

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te farklı noktalarda yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesi'nden geldi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi. 

Side kavşağında ikinci yangın: 2 mahalle boşaltıldı

Ekipler Yeniköydeki yangına müdahale ederken ikinci bir yangın haberi ise kent merkezinden geldi. Side kavşağı yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangın da rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü.

Bölgenin yerleşim yerlerine yakın olması riski artırdı. Alevler karayolu refüjündeki palmiye alanlarına da sıçradı. Bölgede iki petrol istasyonunun olması büyük korku yarattı.

6 kişi hastanelik oldu

Side'de 2 mahallede bazı evler boşaltıldı.Dumandan ve alevlerden etkilenen 6 kişi Manavgat Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.
 

Bakan bölgeye gidiyor

Yangınlara 1 uçak 19 helikopter 103 arazöz, 17 dozer ve yüzlerce işçi ile müdahale ediliyor.

AFAD'dan yapılan açıklamada, yangından 30 vatandaşın etkilendiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edildiği belirtildi. 

Çevre iller de seferber oldu

Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden de Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edildi.

Yeniköy, Kalemler, Evrenseki ve Çolaklı mahallelerinde, yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmektedir. Kırsal kesimde bulunan bazı ahırların yandığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeler AFAD tarafından takip edilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye doğru yola çıktı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum