Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği'nden Sokak Hayvanlarına Destek

EGEOLAY/İstanbul Pendik’te bulunan Anadolu Yakası Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği sosyal bir projeye daha imza attı.

Editör: Ege Olay
05 Şubat 2019 - 09:40
Anadolu Yakası Bosna-Sancak Derneği, Balkan Coğrafyasına ve İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine verdiği destek ve yaptıkları yardımlarla biliniyor. Geçtiğimiz aylarda bir okulda ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine kıyafetler vermiş ve taktir toplamıştı.

Bu gün bu dernek bir başka sosyal projeye imza atarak yine gündeme geldi. Pendik Kurtköy ormanlık alanında bulunan sokak köpeklerine kilolarca mama götürerek ölüme terk edile hayvanların beslenmesine yardımcı oldu.

Anadolu Yakası Sosna-Sancak Dernek Başkanı Erdoğan Erden konuyla ilgili şunları söyledi;

‘Pendik’teki Kurtköy ormanları ve civarında bugün binlerce köpek yaşıyor. Bunların bazılarını belediyelerin bıraktığı sokak köpekleri, bir bölümünü ise petshoplardan satın alındıktan sonra terk edilen köpekler oluşturuyor.

Ne var ki beslenme konusu, bölgedeki köpeklerin en büyük sorunlarından biri olarak gösteriliyor. Belediyelerin yanısıra gönüllüler de hayvanları besliyor ancak bu ne kadar yeterli...

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Olarak, hayvan dostlarımızın bugünkü beslenmelerine katkıda bulunduk.

Halkımızdan şunu rica ediyoruz, köpek yada kedileri kısacası evcil hayvanları evlerinize bakmak için alıyorsunuz bir süre sonra sıkılıyor ve sokaklara bırakıyorsunuz. Lütfen bakmayacağınız yada bakamayacağınız hayvanları evlerinize almayınız hayvanları açlığa terk etmeyiniz’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum