"Amacımız, bir an önce ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun mitinginde yaptığı konuşmada, “İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları giderek artıyor. Gazze halkının direniş ve mücadele azmini bombalarla kıramayan İsrail, açlıkla Gazzelileri teslim olmaya zorluyor. Amacımız, bir an önce ateşkesin sağlanması ve Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ve ihtiyaç miktarınca ulaştırılmasıdır” dedi.

"Amacımız, bir an önce ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasıdır"
Editör: Ege Olay
16 Şubat 2024 - 19:31

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Valilik binası yanında düzenlenen Giresun mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

“GÖRÜŞ AYRILIKLARINA TAKILIP KALMAK YERİNE, İŞ BİRLİĞİ ALANLARINA ODAKLANMAK ZORUNDAYIZ”

Buradaki konuşmasında Türkiye’nin içinde yer aldığı coğrafyanın gerçekten sancılı günlerden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Karadeniz’den Orta Doğu’ya bölgemiz bir yangın yerine dönmüşken yeni düşmanlıklar, yeni gerilimler olmasın diye çaba harcıyoruz. Çok açık ve net ifade etmek isterim: Bizim dış politikada tek bir amacımız vardır; o da dostlarımızın sayısını mümkün olduğunca çoğaltmaktır. Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda ‘barışın da yüzyılı’ olmasını istiyorsak dost ve kardeş ülkelerle iş birliğimizi geliştirmekten başka yolumuz yok. Emperyalist güçlerin bölgemize yönelik oyunlarını bozmak istiyorsak kardeş ülkelerle birbirimize kenetlenmek mecburiyetindeyiz. Görüş ayrılıklarına takılıp kalmak yerine, iş birliği alanlarına odaklanmak zorundayız.”

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarının giderek arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze halkının direniş ve mücadele azmini bombalarla kıramayan İsrail, açlıkla Gazzelileri teslim olmaya zorluyor. Amacımız, bir an önce ateşkesin sağlanması ve Gazze’ye insani yardımların kesintisiz ve ihtiyaç miktarınca ulaştırılmasıdır. Ramazan’da Gazze’ye daha fazla el uzatmamız, daha fazla yardım etmemiz kardeşlik bizim görevimizdir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum