AK Partili Kırkpınar'dan Başkan Soyer'e Kıbrıs Tepkisi

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, dış politikadan anlamayanların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili açıklamalarda bulunmasının talihsizlik olduğunu söyledi.

AK Partili Kırkpınar'dan Başkan Soyer'e Kıbrıs Tepkisi
Editör: Ege Olay
21 Ekim 2019 - 16:01
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kıbrıs ile ilgili sözleri kamuoyunda tepki toplamaya devam ediyor. Açıklamanın talihsizlik olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, “Dış politikadan anlamayanların içi boş ve dayanaksız talep ve açıklamalarda bulunması gereksizdir.  Devlet yönetmeyi dans etmekle karıştıranların talihsiz açıklamalarda bulunması da abesle iştigaldir” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in milli ve manevi değerlerle bağdaşmayan tavır ve tutum içerisinde olduğunu ve bu tutumunu devam ettirdiğini kaydeden Milletvekili Kırkpınar, “Daha önce terör örgütü PKK’ya destek verdiği için görevinden alınmış ve hüküm giymiş siyasetçilerle ilişkisinin yankıları devam eden Soyer’in, belediye meclisinde PKK’yı kınatmaması gibi ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne aykırı bir takım davranışlar içerisinde olması kaygılarımızı arttırmıştır. Bununla birlikte Milli bir mesele olan ve uğruna şehit verdiğimiz Kıbrıs için akla mantığa sığmayan açıklamalarda bulunan Soyer, devlet meselelerini kendi tabiri ile ‘laylaylom’ olarak görüp üzerine vazife olmayan konularda açıklamalarda bulunmuştur” şeklinde konuştu.

“KIBRIS AYRILMAZ BİR PARÇAMIZDIR”

Türkiye’nin Kıbrıs’ta Kıbrıs Türklerinin haklarını savunduğunu dile getiren Kırkpınar, “ Türkiye olarak kendi çıkarlarımızı nasıl savunuyorsak, Kıbrıs Türklerinin Ada’daki ve Doğu Akdeniz’deki haklarını da aynı kararlılıkla müdafaa ediyoruz. Kıbrıslı kardeşlerimizle birlikte Doğu Akdeniz’de faaliyetlerimiz halen devam ediyor. Hal böyle iken İlçe Belediye Başkanı iken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen zatın göstermiş olduğumuz mücadeleyi fillerin tepişmesine benzetmesi densizliktir. Kıbrıs Türkünün Türk milletinin ayrılmaz parçası olduğu gerçeğini değiştirme hayali kuranlar, beyhude çabaladıklarını er geç fark edecek. Türkiye, Ada'da adil ve kalıcı çözümün sağlanması için, Doğu Akdeniz'de gerginliğin değil, barışın hüküm sürmesi için tüm imkânlarını kullanmıştır kullanmaya da devam edecektir. Ada’nın ve bölgenin zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu zannedenler ve öyle düşünenler, bugün olduğu gibi gelecekte de karşılarında Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kararlılığını bulacaklardır. Bu düşüncelerle milli davamız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin her birine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum