Reklam

AK Partili Hüsnü Boztepe: ''Seferihisar Belediyesi iflas etmedi ama konkordato ilan etti''

EGEOLAY/AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e, ‘’Belediyenin, işçi ve memur maaşlarını ödeyemediğini doğruladığı için teşekkür ediyorum.

AK Partili Hüsnü Boztepe: ''Seferihisar Belediyesi iflas etmedi ama konkordato ilan etti''
Editör: Ege Olay
18 Ağustos 2020 - 12:10 - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 - 12:36
Seferihisar Belediyesi iflas etmedi ama bu söylemleri ile konkordato ilan etmiştir. Çok sayıda mülkünü satmasına rağmen belediyenin borcu azalması gerekirken, aksine arttı. Başkan açıklayamadı borcu ama belediyenin 160 milyon TL civarında borcu var ’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin Seferihisar’da işçi memur maaşları 4 aydır ödenemiyor, belediye borç batağında sözlerinin ardından, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin açıklama yaparak, ‘’İşçi ve memurlarının maaşlarını 2 buçuk aydır ödeyemiyoruz, borcu meblağsını söylemem ama borcumuz var’’ dedi. Başkan Yetişkin’in açıklamalarının kendi açıklamalarını doğruladığını belirten AK Partili Hüsnü Boztepe, ‘’Seferihisar Belediye Başkanı Sayın İsmail Yetişkin’e çok teşekkür ediyorum. Benim mecliste dile getirdiğim iddiaları doğruladı. İşçi ve memurun maaşlarını veremediklerini bizzat kendisi açıkladı. Ben ‘4 aydır ödeyemiyor’ dedim, Sayın Başkan çıktı, ‘2 buçuk aydır, işçi ve memura maaş veremiyoruz’ dedi. Bir de şöyle bir söylemi var Başkanın, ‘Bizim borcumuz, işçiye ve memura’ diyor. Zaten belediyenin kime borcu olacak.En önemli borcu akşam evine ekmek götürmek olan işçi ve memura borcu.Bu neyin savunması anlayabilmiş değiliz. Sayın Başkan, borcu da kabul etmiş, fazla olduğu için borcun meblağsını açıklayamamıştır. Seferihisar gün geçtikçe borç batağına gidiyor derken afaki konuşmuyoruz. Bugün bakıldığında, belediyenin yaklaşık 160 milyon TL borcu vardır’’ dedi.

İflas etmedi ama konkordato ilan etti

Sözlerin şu şekilde devam ettiren AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ‘’Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetiş, Büyükşehir’in altında eziliyor. Malumunuz, kentimizdeki diğer CHP’li İlçe Belediye Başkanları, belediyedeki kötü gidişatı bir önceki belediye başkanına suçu atıp kurtuluyor. Seferihisar’da giden bu kötü gidişatı atacak bir suçlu da bulamıyorlar. Çünkü, bir önceki Belediye Başkanı şuan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Seferihisar Belediyesi, Azerilere sattığı sadece deniz kenarındaki mülkünü ve Eşek Adası’nı, bugün para ile geri alamaz. Belediye çok sayıda mülkünü satmasına rağmen borçları kapanmamış, tam aksine borçları da her geçen gün artmıştır. Sayın Belediye Başkanını deyimi ile evet iflas etmemişler, belediyeyi kapatmamışlardır amabu söylemleri ile ekonomi dili ile bugün konkordato ilan etmişlerdir.’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum