AK Parti Konak'ta depremzede seferberliği

EGEOLAY/AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak’ta 621 depremzede aileye tek tek ulaştıklarını ifade ederek, “İlçe teşkilatı olarak koordinasyonlu bir şekilde depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını tespit ederek yaraları sarıyoruz” dedi.

AK Parti Konak'ta depremzede seferberliği
Editör: Ege Olay
24 Şubat 2023 - 14:47

Başdaş, 6 Şubat’ta deprem yaşandığı andan kısa bir süre sonra “Konak’ın Kalbi Sizinle” şiarıyla “Whatsapp Kardeşlik Hattı” kurduklarını belirterek, deprem bölgesine de giderek destek çalışmalarına katıldıklarını söyledi. 

AK Parti Konak İlçe binasında toplantı salonunu ihtiyaç marketine çevirdiklerini kaydeden Başdaş, “Ziyaret ettiğimiz depremzedelerin ne ihtiyaçları varsa belirleyip buradan sağlamaya çalışıyoruz. Elbiseden tutun da çocuk bezine oyuncaklara varana kadar teslim ediyoruz. Yaraları hep beraber sarmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

 

TEK TEK ZİYARET EDİLDİ

Başdaş, Konak’ta bulunan tüm depremzedeleri ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Konak’ta bulunan bütün depremzedeleri yönetim kurulu üyelerine paylaştırdık. Hepsini ziyaret ettik. Ben de üç hastane iki ev ve bir misafirhaneyi ziyaret ettim. Eş zamanlı olarak tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve bir meclis üyemiz tüm depremzedelere ulaşarak sorunlarını dinledik. Tüm eksikleri belirledik ve çözüm için uğraşıyoruz. Hatta bir depremzedenin cep telefonu ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Onu da anında ulaştırdık” sözlerine yer verdi. 

 

KAYMAKAMLIK YARDIMI 

Konak Kaymakamlığı’nın yaptığı çalışmaları da takip ettiklerini anlatan Başdaş, “Konak’a gelen hanelerakrabalarının yanına yerleşiyor. Kaymakamlığa kayıtlarını yapıyorlar. Devletimiz her zaman depremzedelerin yanında. Kişi başına bin 500 TL’ye kadar bir nakit desteği veriliyor. İki kişiyse 2 bin 500 TL’ye kadar bir nakit desteği oluyor. Ardından ihtiyaçları belirleniyor. Kendileri ayrı bir eve çıkacaksa kira desteği veriliyor. Tuttukları evin suyunu, elektriğini devletimiz ödüyor. Depremzedelerin istihdamına öncelik vermek için İŞ-KUR’un yakın zamanda bir planlama yapacağını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. 

 

TESİS VE OTELLER

Başdaş, Konak’ta 23 otelde depremzedeler kaldığını belirterek, “ Tüm masrafları devlet karşılıyor. Otellerin dışındaAlsancak’ta SGK Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, PTT 150. Yıl Misafirhanesi, Nevvar Salih İşgören Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Misafirhanesi’nde depremzedeler kalıyor. 621 hane kalıyor. Yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımız buralarda ağırlanıyor. Biz de elimizden gelen desteği yapıyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum