AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu'dan, Başkan Serdar Aksoy'a cevap yağmuru

EGEOLAY/Menemen belediye meclisi toplantısında sert açıklamalar.

AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu'dan, Başkan Serdar Aksoy'a cevap yağmuru
Editör: Ege Olay
05 Şubat 2020 - 12:27
AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu’dan, Başkan Serdar Aksoy’a cevap yağmuru

 

‘’Benim için Menemenli değil demişsiniz, sizin İzmir milletvekili olan Genel Başkanınız nereli? Ispartalı olduğunuz söyleniyor, ne diyeceksiniz?’’

                

‘’Siz ilk önce meclisinizdeki ana muhalefet partisinin Grup Başkanvekilini öğrenin’’

 

‘’Bu sözleri, ancak ilkokuldaki sınıf başkanı söyler, Menemen Belediyesinin Başkanına yakıştırmadım.’’

 

 

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un hem CHP ilçe kongresinde hem de bir canlı yayında kendisi ve partisi ile ilgili iddiaları Meclis Toplantısında cevaplayan Menemen Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, ‘’Başkan benim Menemenli olmadığımı, yaşımın küçük olduğunu söylüyor. Kendisinin Genel Başkanı Tuncelili ama İzmir milletvekili. Ayrıca kendisi Ispartalı diyorlar. Ne diyecek bu duruma. Fehmi Kubilay Menemen için şehit olduğunda 24 yaşındaydı, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fetih ettiğinde 21 yaşındaydı. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi gençlere emanet etti.’’ dedi. Başkan Aksoy’un meclisten bi haber olduğunu dile getiren Yusuf Demircioğlu, ‘’Meclisinizin ana muhalefet partisi AK Parti. Daha AK Parti’de kimin Grup Başkanvekili olduğunu bilmiyorsunuz. Benim yaşımın küçüklüğünü bahsedip, kimse kalmamışta AK Parti’de Grup Başkanvekili yaptı’ demişsiniz. Hatırlatayım ben Grup sözcüsüyüm, Grup Başkanvekili Aydın beydir’’ dedi. Partilerinin ilçe kongresinde Başkan Serdar Aksoy’un konuşmalarına değinen Yusuf Demircioğlu, ‘’Kongrede; ‘Seçimlerde yandaş medyası, AK Partisi, MHP’si, şusu busu, devleti, hükümeti var mıydı? Vardı. Hepsini birden gömdük mü? Gömdük.’ dediniz. Ancak bunlar Menemen Belediye Başkanının yapacağı konuşmalar değil. Bunu ilkokuldaki bir sınıf başkanı yapsa, anlarım. Çocuktur deriz, üstünü kapatırız’’ dedi. 

 

Menemen Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında, dilek ve temenni bölümünü sırasında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, CHP ilçe kongresinde ve çıktığı bir televizyon programında, kendisi hakkında iddialarda bulunan CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a cevap verdi. Başkan Aksoy’a, CHP ilçe kongresinde yaklaşık 25 dakikalık bir konuşma yaptığını, bu konuşmaya dair cevap hakkı doğduğu için burada söz aldığını dile getiren Demircioğlu, ‘’Şu sözleri ifade ettiniz, ‘Seçimlerde yandaş medyası, AK Partisi, MHP’si, şusu busu, devleti, hükümeti var mıydı? Vardı. Hepsini birden gömdük mü? Gömdük.’ dediniz. Bu kongreyi canlı izledim. Ancak bunlar 200 bin nüfuslu, Menemen Belediye Başkanının yapacağı konuşmalar değil. Bunu ilkokuldaki bir sınıf başkanı yapsa, anlarım. Çocuktur deriz, üstünü kapatırız. Ancak siz, devletin bir belediyesinde, bir belediye başkanısınız. Devleti gömmekle ifade ediyorsunuz. ‘Devleti gömdük mü?’ diyorsunuz, ‘Gömdük’ diyorsunuz.   Ben bunu anlamadım.’’ dedi

 

‘’Belediye başkanı olarak sizin örnek olmanız gerekirken…’’

 

 

Konuşmalara dikkat etmek gerektiğini ifade eden AK Partili Yusuf Demircioğlu, ‘’Biliyorsunuz bir önceki meclisten sonra, şu yandaki odada grup başkanvekilleri ile bir toplantı yaptınız. Ben de, o gün Aydın bey olmadığı için katıldım. Orada şunu ifade ettiniz, ‘Değerli arkadaşlar hepiniz meclis üyesisiniz, gruplardaki arkadaşlara da iletin, yaptıkları konuşmalara ve paylaşımlara özellikle dikkat etsinler.’ Ancak bu konuda belediye başkanı olarak sizin örnek olmanız gerekirken, biz böyle bir topluluğun önünde, Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir köklü partinin kongre salonunda, böyle bir konuşmayı duymuş olmaktan dolayı üzgünüz açıkçası’’ dedi.

 

Mecliste daha kimin Grup Başkanvekili olduğunu bilmiyor!

 

 

Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a, iki meclis arasında yerel bir gazetede canlı yayında televizyon programına konuk olduğunu hatırlatarak, ‘’Orada da şahsıma ait iddialarda bulunmuşsunuz. Ben de sonradan izledim. Hazır ben de burada fırsat bulmuşken, bu iddialarınızı cevaplayayım. 11 aydır meclis üyesiyiz, hizmet etmek için. Ancak 11 aydır o kadar farklı işlerle uğraşıyorsunuz ki. AK Parti sizin belediyede ana muhalefet partiniz. 10 tane belediye meclis üyesi var. Bu partinin Grup Başkanvekilinin kim olduğunu daha bilmiyorsunuz. Aydın Pehlivan AK Parti’nin Grup Başkanvekilidir. Yusuf Demircioğlu olarak ben Grup Sözcüsüyüm. Bu televizyon programında, ‘200 bin nüfuslu Menemen’de, AK Parti’de kimse kalmadı mı da Yusuf Demircioğlu Grup Başkanvekili oldu’ dediniz. Ancak 11 aydır bunu anlayamamışsınız. Ben hatta şöyle yapayım, tekrar edeyim, ben Grup Sözcüsüyüm, Aydın bey Grup Başkanvekili. Hafızalarınız da yer etisin’’ dedi.

 

‘’Kubilay 24 yaşında Menemen için şehit oldu, benim genç olduğumu, bilmediğimi söylemişsiniz.’’

 

Yine canlı yayında başkanın, kendi yaşı ile ilgili takıntıları dile getirdiğini ifade eden Yusuf Demircioğlu, ‘’Yaşıma takılmışsınız. ‘Yaşı genç, o bilmez, ezberi var’ demişsiniz. Ancak ezber yapan değil, alışa gelmiş ezberleri bozan olduk biz. Olmaya da devam edeceğiz. Bizler gençliğe en fazla önem veren Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın bizlere açmış olduğu siyasi alanlarda, Allah nasip ederse, ömrümüzün yettiği sürece canla, başla mücadele edeceğiz. Bizler, 23 Aralık 1930 ‘da 24 yaşında Menemen’in çıkarları için şehit olan Fehmi Kubilaylarız. O 24 yaşındaydı, onun yaşı da Menemen’i kurtarmak için fazlasıyla yetiyordu. Ben bugün 31 yaşındayım, 18 yaşından beri siyasetin içerisindeyim. 13 yıllık bir siyasi tecrübem oldu. Ama biz gelişime açık insanlarız, her gün kendimizi geliştirmeye de devam ediyoruz. Sizden de öğrendiğim şeyler var. Bir meclis nasıl yönetilmez, bu noktada bunları da sizden öğrendik. Bizler 21 yaşında İstanbul’u fetih eden Fatih Sultan Mehmetleriz, Kanuni Sultan Süleymanlarız. Ancak bizim atalarımız bunlarken, siz yine partinizin kongresinde Osmanlı zulmünden bahsediyorsunuz. Bu devletimize, tarihimize, şanlı Osmanlı tarihine bir hakarettir.  Bence bu noktada da bir had aşımı söz konusudur.’’ dedi.

 

‘’Sizi Atatürk’ün gençlere bakış açısına davet ediyorum’’

 

Yaklaşık 2 ay önce askerlik görevimi ifa edip geldiğini belirten Demircioğlu, ‘’Babamda siyasetin içerisinde, ondan siyaset nezaketi öğrendim. Bu nezakete binaen, sizi odanızda ziyaret ettim. O gün konuşmamızda AK Parti Genel Başkan Yarımcımız Hamza Dağ’a ulaşmak istediğinizi, ancak ulaşma noktasında sıkıntı çektiğinizi, aylardır ulaşamadığınızı, benden de bu işi kolaylaştırmamı söylemiştiniz. Şimdi bakıyorum, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.’ O gün benim yaşım yetiyordu, canlı yayına çıkınca yaşım yetmiyor. Sonra mı küçüldü benim yaşım, nasıl oldu ben anlamadım.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde, gençlere bakış açısı, söylediği sözler, sizin açınızdan çok çabuk unutulmuş. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir, ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz.’ Sizi Atatürk’ün gençlere bakış açısına davet ediyorum. Bizler Menemen ve İzmir’de yaşayan gençlerin gür sesi olmak için burada mücadele veriyoruz’’ dedi.

 

‘’Seçim döneminde ‘Ne istiyorsanız 5 fazlasını vereceğim’ deyip, bugün o insanlardan kaçmıyorum’’

 

Başkan Serdar Aksoy’un, canlı yayında ‘Yusuf Demircioğlu Menemenli değil’ diye bir çıkışta bulunduğunu ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, ‘’Şunu belirteyim, CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kendisi Tuncelilidir. Partinizin Genel Başkanıdır ve İzmir birinci sıra milletvekilidir. İzmir’in milletvekilidir ve İzmir’e sadece önemli programlarda gelmektedir. CHP meclis üyeleri listesini kendiniz yaptınız. Sizin meclis üyeniz Hasan bey, kendisi Almanya doğumludur. Olabilir. Almanya’da yaşamış daha sonra Ankara’da hayatını sürdürmüştür. Şimdi benim Menemen’de oturmam engelde, siz listeleri yaparken bu titizlikle davranmıyor musunuz? Ben Menemenli değilim, seçim döneminde ‘Ne istiyorsanız 5 fazlasını vereceğim’ deyip, bugün o insanlardan kaçmıyorum. Ben seçim döneminde, ‘Her gelen beni belediyede bulacak, her şey eskisi gibi olmayacak’ deyip, bugün dışarıda ulaşılmaz olmuyorum. Ben, ‘Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil’ deyip, özel takip ekipleri kurup, insanları sosyal medya paylaşımları nedeniyle arayıp, tehdit etmiyorum. Muhalif kişilerin işyerlerine ise zabıta ekipleri hiç yollamıyorum. Ben yüzüme zoraki bir gülümseme takınıp, sevimli insan pozu verdikten sonra, emrime amade olmayan kişileri arayıp, tehdit etmiyorum’’ dedi.

 



‘’Benim Menemen’den ticari ya da ranta yönelik bir beklentim yok’’

 

Başkan Aksoy’un ticari hayatı ile ilgili açıklamalarda da bulunduğunu belirten Demircioğlu, ‘’İşyerlerim olduğundan bahsetmişsiniz. Bunları araştırmışsınız. İki adet işletmem var. Bu işletmelerde 20 kişi çalışıyor. Ben yerli yersiz, ‘Emek en yüce değerdir’ nutukları attıktan sonra, ay sonu geldiğinde, bu arkadaşların maaşını ödememezlik yapmıyorum. Mevcut kongrede ‘Bizim bu pastayı büyütmemiz gerekiyor. Mars’tan özel halk mı indirelim. Halkımız bu.’ dediniz. Menemen’e bakış açınız bu ise, ben çok üzülüyorum. Ben burada ticaret yapmıyorum, benim Menemen’den ticari ya da ranta yönelik bir beklentim yok. Hizmet etmeye çalışıyorum. Ancak siz o arada pasta bölüştürüyorsunuz, kongrede öyle söylüyorsunuz.   Faal çalışan bir işletmeyi devir almak için görüşmeler yapıyorum. Orada çalışan kişilerle toplantı yaptım. ‘Merek etmeyin, ben burayı devir aldığımda sizi işten çıkarmayacağım, bugün ne maaş alıyorsanız, ben geldiğimde daha fazlasını vereceğim, çocuklarınız için kreş açacağım, sizi delege üyesi yapıp, ilçede göstereceği adaya oy vermezseniz sizi işten çıkaracağım demeyeceğim’’ dedi.

 



‘’Size dert olsun’’

 

Menemenli olmak özü sözü bir olmak olduğunu ifade eden Yusuf Demircioğlu, ‘’Menemenli olmak, bugün söylediğini, yarın inkar etmemek, namuslu olmak, milleti dolandırmamak, kendi kişisel çıkarlarını, vatandaşın çıkarları üzerine geçirmemek ise ben sonuna kadar Menemenliyim. Ama bu özellikler kimde yoksa, Menemenli olmayan, o dur. Yeri gelmişken, sizin için Menemenli değil Isparta Senirkentli diyorlar. Bu konuda da bir açıklama getirirsiniz diye düşünüyorum. Sözlerime, sizin de kongrede dile getirdiğiniz, Dersimli Seyit Rıza’nın sözleri ile son vermek istiyorum;  ’Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim. Bu da size dert olsun.’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum