2022 Yılı Kripto Dünyası

Kripto ticaret ve yatırım konusunda bir bilginiz yoksa, eğer yeni başladıysanız bu yıl içerisinde akıllı ticaret yapmak için neler yapabilirsiniz, bir göz atalım. Vereceğimiz birkaç ipucu ile size biraz anlaşılması güç gelecek konuları kolay anlaşılır hale getireceğiz.

2022 Yılı Kripto Dünyası
Editör: Ege Olay
20 Haziran 2022 - 16:31
Kripto ticarette deneyim önemlidir çünkü bir önceki yatırımlarınızda yaptığınız hataları bir daha yapmamaya çalışırsınız. Ancak deneyim de bazen yeterli olmaz; çünkü kripto paradaki fiyat değişimlerinin hızına ve gücüne karşı koymak biraz zor olabilir. Örnek vermek gerekirse, bugün Bitcoin’in gün içerisindeki dalgalanmasının yıllık oranı %64 bandındadır.
            Fakat, bu günlük dalgalanmalardan da korunmak bazı kurallar çerçevesinde mümkündür. Bu yöntemler ile çok yüksek miktarlarda para yatırmanıza ya da daha gelişmiş araçlar gerek kalmadan yalnızca uzun vadede yatırım düşünerek kar elde edebilirsiniz. Yalnız paramı yatırayım, bir ay sonra kar elde ederim çıkarım diyorsanız, o pek öyle olmayabilir. Kısa vadede yatırımdan kaçınmalısınız.
            Peki neden böyle diyoruz? Örneğin, yatırım yapmak için 2000 dolarınız var diyelim, fakat bu paranın belki de yarısına yani 1000 dolara sizin başka bir şey için ihtiyacınız oldu. Burada yapabileceğiniz en zararlı şey, kriptoda %100 tahsisat yapmak olur çünkü pozisyonunuzu şu ana kadarki en kötü zamanda, belki de para değeri dipteyken satmanız gerekebilir. Bir kişi, gelir merkezi olmayan finans havuzlarında kullanmayı düşünse de, her zaman erişiminizi tehlikeli hale getiren değer düşüklüğü ya da hacklenme ihtimaliniz vardır.
 
Yani, sizin kriptoya yatırımınızın 2 yıllık bir süresi olmalıdır.
Dolar maliyet ortalaması
Uzman ticaretçiler de, mümkün olduğu kadar kısa süre içerisinde kar elde etmek için acele ettiğinden, kaybetme korkularından dolayı dibe girerler. Fakat etrafınıza baktığınızda insanlar en az %50 kar alıyorsa ve muhteşem getiriler sağlanıyorsa, sakin kalmak pek mümkün olmayabilir.  Ayrıca kripto para birimi satın almak istiyorsanız, bunu doğru zamanda yapmak en iyisidir. Aksi takdirde yatırımınızı kaybedebilirsiniz. Tüccarlar için farklı uygulamalar vardır. Örneğin Bitcoin Buyer, yatırım yapmak için en iyi anı bulmanıza yardımcı olacak bir uygulamadır. Web sitelerini ziyaret ederek Bitcoin Buyer nedir ne olduğunu öğrenin.
 
            Piyasa hareketlerinden ayrı olarak her hafta veya her ayda aynı miktarda dolar satın alma stratejisine DCA denir. Örneğin, bir süre boyunca her Cuma günü sabah saatlerinde 100 dolar satın almak, devamlı bir pozisyon ekleyip eklememe konusundaki kararsızlığın sebep olduğu kaygı ve baskıyı ortadan kaldırır.
            Mutlaka tüm pozisyonları 1 aydan daha kısa sürede almaktan uzak durun ve lütfen kriptonun benimsenme durumunun hala emekleme seviyesinde olduğunu unutmayın! Analizlerinizi yaparken çok fazla gösterge kullanmamaya özen gösterin.
            En iyi ticaret insanlar piyasayı doğru şekilde anlamanın en iyi göstergeyi seçmekten çok daha elzem olduğunu bilirler. Fakat, kimisi geleneksel pazarlarla ilişkileri izler, kimisi de sadece kripto fiyat listelerine bakar.
Durmanız gereken zamanı bilin.
            Piyasa sürekli hareketlidir ve kripto dünyasında işler çok çabuk bir şekilde değişir. Bu yüzden siz ne zaman durmanız gerektiğini bilmelisiniz.
            Her ticaretçinin bazen bir durumu yanlış anladığı ve buna göre yanlış bir hamle yaptığı olur, bu yanlışı telafi etmek için hemen bahsini artırmak isterler. Bu da daha fazla yanlışa sebep olur. Bu durumda kişinin yapması gereken şey tam tersidir.
            Böyle durumlarda birkaç gün kriptodan uzak kalmanız daha doğru olur. Özellikle kaybınız büyükse bunun ruhsal etkisi çok ağırdır ve bu da sizin mantıklı düşünememenize yol açar. Çok net bir fırsat gördüğünüzü düşünseniz bile, o fırsatın kaçmasına izin vermelisiniz. Ticaret ya da kripto dışındaki hayatınıza bir müddet odaklanın.
                                                                           
Yetenek tabi ki de önemlidir ancak, uzun süre yok olmadan hayatta kalmak daha da önemlidir.
Kar getiren yatırımlara devam edin.
            En zoru bu olabilir belki de; yatırımcıların kazanan pozisyonlarımızdan kar elde etme konusunda doğal bir eğilimi var. Söylediğimiz gibi, kripto piyasası dalgalanmaları çok fazla olan bir platformdur.  Tam da bu sebeple %25lik bir kar kazanmak önceki ya da sonraki kayıplarınızı karşılamayacaktır.
 
            Ticaret yapıyorsanız, sürekli kazanan pozisyonlarınızı satmak yerine, daha fazla satın almayı deneyebilirsiniz. Fakat piyasa bilgilerini veya genel durumunu da unutmamak gerekir; beklentileriniz büyümeye devam ederse, herhangi bir zayıflık işareti görene kadar pozisyona ekleyebilirsiniz. Bu durumda cesaretinizle birlikle ne kar getiren pozisyonlarda  %300-500 oranında kar elde edeceksiniz. Riskli bir platformda olduğunuzu unutmadan, korkmadan hareket etmelisiniz.
 
Kurallar çiğnenmek içindir
Eğer kripto para yatırımında ya da ticaretinde başarılı olmak için kesin kurallar olsaydı, o zaman herkes bu kuralları takip eder ve karlar ya da kazançlar hızla sönerdi. Bu yüzden bazen kendi kurallarınızı değiştirmeye hazır olmalısınız.
 
Bilir kişi gördüğünüz ya da deneyimlerinden haberdar olduğunuz kişilerin de tavsiyelerine gözünüz kapalı uymayın. Herkesin kendi risk kapasitesi, kendi kuralları, ve kendi pratik çözümleri vardır. En önemlisi, ticaretiniz boyunda kendinize odaklanın ve kendinize dikkat edin.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum