İKÇÜ Eczacılık Fakültesinde Beyaz Önlük Heyecanı

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesinin birinci sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

İKÇÜ Eczacılık Fakültesinde Beyaz Önlük Heyecanı
Editör: Ege Olay
18 Haziran 2021 - 00:44 - Güncelleme: 18 Haziran 2021 - 00:45

Pandemi kurallarına uygun olarak İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Öğrenci Laboratuvar Binasının önünde düzenlenen törenle toplam 81 öğrenci mesleğe girişin ilk adımı olan beyaz önlüklerini giydi.
Dekan Prof. Dr. Mutlu Aytemir’in ev sahipliğinde yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, 2018-19 eğitim yılında ilk öğrencileriyle buluşan fakültelerinin kısa sürede başarılı adımlarla bilim ve teknolojiden ödün vermeksizin yapılandırıldığını söyledi. Dekan Prof. Dr. Aytemir, “İKÇÜ Eczacılık Fakültesi, genç, dinamik ve donanımlı eczacı öğretim üyesi kadrosu ile onurlu mesleğimiz için 5 yıl boyunca kaliteli bir eğitimle Türkiye’nin gerçekten ihtiyacı olan, çağın gereksinimlerine uygun, ilaç üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada sorumluluk alacak olan, donanımlı eczacılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bugün giyeceğiniz beyaz önlük saflığın, dürüstlüğün ve temizliğin sembolüdür. Giydiğiniz bu beyaz önlükle, onurlu mesleğinize başlamış oldunuz.  Mesleğine ve insanlığa hizmet etmeyi seven nitelikli birer eczacı olmak için çok çalışmalısınız. Kutsal mesleğinize özveriyle sahip çıkmanız temennisiyle hepinizi yürekten tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“İKÇÜ’de kısa zamanda inanılmaz işler yapıldı.”

İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, İKÇÜ Eczacılık Fakültesini kuruluşundan bu yana memnuniyetle takip ettiklerini belirtiği konuşmasında, fakülte ve üniversite olarak çok önemli mesafeler kat edildiğini ifade etti. Başkan Sayılkan “Eczacılık fakültelerinin sayılarıyla ilgili endişelerimiz oluyor. Eğitim kalitesi, laboratuvar imkanları açısından eksikliklerini eleştirdiğimiz fakülteler de var. Ama bugün İKÇÜ Eczacılık Fakültesi onlardan biri değil. İKÇÜ Laboratuvarlarının özenle tasarlandığını, kısa sürede, çok büyük emeklerle inanılmaz işler yapıldığını görüyorum. Burada olan, olmayan herkese teşekkür ediyorum. Gururla ifade ediyorum;  İzmir’in iki önemli fakültesine sahip çıkarak İKÇÜ ve Ege’yi her platformda, her yerde dile getiriyorum. ” dedi.
Genç meslektaşlarının mutluluğunu paylaşarak “Mesleğe hoş geldiniz.” diyen Başkan Saylkan, “Eczacı meslektaşlarım Pandeminin isimsiz kahramanlarıydı. Birinci basamakta, sağlık hizmetlerinin hastanelerde verilemediği süreçlerde çok önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiler. Meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu büyük aileye katıldığınız için hepinizi kutluyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. 

“İKÇÜ Eczacılık Büyük Şans”

Törende öğrencilerin heyecanını paylaşan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. İzmir gibi bir üniversiteler kentinde okumanın avantajının yanı sıra İKÇÜ’de okumalarının da ikinci bir şans olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köse, “ Kısa bir zamanda çok fazla mesafe kat eden bir fakültede eğitim alıyorsunuz. Bu kalitede emeği olan başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere Dekanımız Prof. Dr. Aytemir nezdinde tüm öğretim elemanlarımıza, öğrencilerimize emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Dürüstlük ışığınız olsun”

Sağlık hizmetinin hekimiyle, hemşiresiyle, teknisyeniyle, laborantıyla bir bütün olduğunu,  eczacıların da bu bütünün çok önemli bir üyesi olarak insanlığa büyük hizmetler verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Köse, her mesleğin olmazsa olmazlarının başında dürüstlüğün gelmesi gerektiğini aktardı. Prof. Dr. Köse, “Bu hayatta, hiçbir ayrım yapmaksızın hangi canlı olursa olsun,  hangi insan olursa olsun cana hizmet etmekten başka şerefli bir görev yoktur. Bu bilinçle, bu işe gönül veren fertler olarak sizlere; verimli, kaliteli bir eğitim süreciyle, dürüstçe ve canın kıymetini bilerek insanlığın hizmetinde başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından törene katılan protokol öğrencilere mesleğe geçişin simgesi beyaz önlüklerini giydirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum