Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran'a "Yılın Girişimci Lideri" Ödülü

EGEOLAY/İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, “Yılın Girişimci Lideri” ödülüne layık görüldü.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran'a "Yılın Girişimci Lideri" Ödülü
Editör: Ege Olay
27 Şubat 2024 - 11:03
Türkiye Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen 2024 Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri İstanbul WOW İstanbul Convention Center’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İş süreçlerinde inovasyon yaklaşımıyla hareket eden ve kendi sektörlerinde başarılı çalışmalara imza atan kişi ve kurumlara verilen Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri kapsamında Yılın Girişimci Lideri Ödülünün sahibi Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran oldu.

Dünya Bilimler Akademisi (TWAS) tarafından bilim insanlarının ve üniversitelerin gerçekleştirdiği uluslararası bilimsel iş birlikleriyle ülkelerin uluslararası ilişkilerine önemli katkılar sağlaması nedeniyle “Bilim Diplomasisi" ödülüne layık görülen Rektör Baran, Strong Medya tarafından verilen “Yılın Girişimci Lideri Ödülü”nün de sahibi oldu.


Ödülünü almak için sahneye çıkan Rektör Baran; “Ülkemizin her anlamda gelişimine katkıda bulunmak adına aklın ve bilimin ışığında aşkla ve azimle çalışmanın karşılığını alabiliyor olmak gurur verici ve çok kıymetli. Türkiye İnovasyon ve Başarı Ödülleri 2023 kapsamında “Yılın Girişimci Lideri Ödülü”nü şahsıma layık gören değerli jüri üyelerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi. İYTE’nin kendi istihdamını yaratan mezunlar verdiğine değinen Rektör Baran sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dijitalleşen ve değişen dünya konjonktüründe inovasyonun, girişimciliğin ve bilginin çok büyük bir önem taşıdığı bir dönem yaşıyoruz. Gelecekte tüm insanlığı bekleyen sorunları öngörüp, analizler yaparak çözüm üretmek için çalışmalar yürüttüğümüz Enstitümüzde aynı zamanda eğitim ve araştırmadan yönetime kadar üniversitemizin tüm alanlarında girişimcilik kültürünü teşvik ediyor, bu süreçte farklı bakış açıları ile yeni metotlar geliştiriyoruz. Çalışmalarımızın somut çıktılara dönüştüğünü görmek bizi daha fazla motive ediyor. Başarı hikayeleri yazma sürecimizde bize destek veren tüm mensup, paydaş ve dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum