Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi oldu

EGEOLAY/Sağlık eğitimi veren fakülteleri gezegensel sağlık çerçevesinde metrik tabanlı olarak değerlendirme ve geliştirme aracı olan “Gezegensel Sağlık Karnesi (Planetery Health Report Card Projesi) 2023- 2024” raporu yayımlandı. Rapora göre Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitimindeki içeri ve geleceğe yönelik çalışmalarıyla Türkiye’de tıp fakülteleri arasında birinci oldu. Tıp fakültesini ve üniversiteyi müfredat, interdisipliner araştırmalar, toplumsal hizmet ve savunuculuk, öğrenci odaklı gezegensel sağlık girişimlerine destek ve kampüs sürdürülebilirliği olmak üzere beş ana başlık çerçevesinde puanlamaya dayanan “Gezegensel Sağlık Karnesi” raporunda dünya genelinden 151, Türkiye’den ise 7 üniversite sıralamalarda yer aldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi oldu
Editör: Ege Olay
25 Nisan 2024 - 11:50

Raporu değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’ye ve dünyaya alanında saygın hekimler kazandıran Ege Üniversitesi Tıp Fakültemiz kalite odaklı eğitimi ve güçlü altyapısıyla öğrencilerine geniş imkânlar sunuyor. Özellikle son yıllarda yaptığımız dev yatırımlarla son teknolojik tıbbi cihazları, laboratuvarları ve dijital donanımımız ile uzun bir süreç olan tıp eğitimini hem verimli hem de keyifli hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu noktada Fakültemiz eğitim kalitesi ile çeşitli kurum ve kuruluşların değerlendirmelerinde önemli başarılar elde ediyor. Sağlık eğitimi veren fakülteleri gezegensel sağlık çerçevesinde metrik tabanlı olarak değerlendiren Gezegensel Sağlık Karnesi raporuna göre Tıp Fakültemiz birinci oldu. Bu süreçte emeği geçen herkese ve EMSA Ege Tıp Öğrenci Topluluğumuza teşekkür ederiz” dedi.

Sıralamaya Türkiye’den Ege Üniversitesinin yanı sıra, Acıbadem, Ankara, Çukurova, Hacettepe, Karadeniz Teknik  ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum