Zorlu, özel okul ücretlerini Meclis gündemine taşıdı: "Önlem alınması gerekiyor"

EGEOLAY/İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, özel okul ücretlerinde yüzde 200’e varan artışlar olduğuna dikkat çekerek, gerek velilerin gerekse kurumların mağdur olmaması için önlem alması gerektiğini vurguladı.

Zorlu, özel okul ücretlerini Meclis gündemine taşıdı: "Önlem alınması gerekiyor"
Editör: Ege Olay
19 Ocak 2024 - 14:47
İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, özel okulların 2024/2025 yılı için istemiş olduğu ücretleri Meclis gündemine taşıdı. 
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Zorlu, “Eğitim sisteminin sorunlarından birisi de özel okulların durumlarıdır. Özel okulların 2024/2025 yılı için istemiş oldukları kayıt, servis, kıyafet, yayın ve eğitim adı altındaki ücretlerinde; bir önceki yıla göre yüzde 100 hatta yüzde 200’e varan artış olduğu, son günlerde kamuoyunda sıkça dile getirilmeye başlanmıştır.” ifadesini kullandı.  
 
2023/2024 eğitim öğretim yılı için tavan zam oranının yüzde 65 olarak belirlendiğini hatırlatan Zorlu, gerek velilerin gerekse kurumların mağdur olmaması için devlerin önlem alması gerektiğini ekledi.
 
Zorlu, şu soruları yöneltti: 
 
Bu yıl da bakanlığınızın tavan zam oranı çalışması var mıdır?
 
Özel okulların yeni kayıt ücretleriyle alakalı bu bahsedilen rakamlar doğru mudur? Doğruysa bu fahiş artış karşısında bakanlığınızın bir yaptırımı söz konusu mudur?
 
Başta asgari ücret ve kiralara gelen yoğun artıştan dolayı özel okullara devletin herhangi bir vergi, SGK, öğretmen maaşı gibi teşvikleri olacak mıdır?
 
Daha önceki yıllarda özel okul teşviki verilmekteydi, bakanlığınızın bu dönem için böyle bir çalışması var mıdır?
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum