Reklam

Zeybekçi; İzmir varlık içinde yokluk çekiyor

EGEOLAY/Dikili’de Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Sema Akıncı ile proje tanıtım toplantısına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ilçenin kanalizasyon, su, çöp problemleriyle uğraştığını, yollarının çukurlarla dolu olduğunu belirtti.

Zeybekçi; İzmir varlık içinde yokluk çekiyor
Editör: Ege Olay
21 Mart 2019 - 11:07
 İzmir’de de durumun bundan farklı olmadığını belirten Zeybekci, “Binlerce yıl üretimin, sanayinin, üniversitelerin, ulaşımın, lojistiğin, tarımın merkezi olmuş İzmir, son 20 yılda ihmal edilmiş, geri kalmış. Dünyanın en zengin, en avantajlı topraklarında bulunuyor” dedi.

İzmir’in dünyanın en avantajlı coğrafyasında yer aldığını belirten Zeybekci, “İzmir varlık içinde yokluk yaşıyor. 1 Nisan’dan itibaren İzmir’i tarihteki yerine getirmek için hizmet seferberliği başlatacağız” dedi. Zeybekci şöyle devam etti:

“Organize sanayi bölgeleri kuramıyorsun, serbest bölge kurmak istiyorsun dava açıp engel olmaktan başka bir şey yaptığın yok. Antalya’ya 19 milyon turist geldi, İzmir’e 1 milyon. Antalya’ya 100 milyar İzmir’e 5 milyar girdi. İzmir’in zenginliklerinin yanında Antalya’nın bu kadar önde olması nasıl açıklanır. Belediye başkanı yatırımcı avcısıdır. Türkiye’nin, dünyanın devlerine gider yatırım yapmaya çağırır. Altyapısını, üstyapısını her şeyini hazırlarsın. Turizm mastır planı yok İzmir’in, arıtmasız, kanalizasyonsuz Dikili olur mu? 4.5 milyonluk şehir çöplerini tabiata atıyor. Tıbbi atıkları Manisa Büyükşehir Belediyesi gelip alıyor.”

Kentte vatandaşlara sorduklarında temel belediyecilik hizmetlerinden beklentilerini dile getirdiklerini aktaran Zeybekci, “Gökteki yıldızları vaat etmene gerek yok, İzmirliler basit hizmetleri istiyor. 1 Nisan’dan itibaren öyle bir seferberlik başlatacağız ki Dikili’nin kanalizasyonunu da 1 yıl içinde çözeceğiz. Su kesintileri 1 yıl içinde sona erecek. Çöp konusunu utanç meselesi olmaktan çıkaracağız” dedi.

O ADAYI 100 MİLYONA SATARSIN

 Zeybekci, büyükşehir adayının ilçe belediye başkanlığı döneminde 180 günü yurt dışında geçirdiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Dikili’de sordum 30 dönüm tarla en az 1-1.5 milyon lira eder diyorlar. Seferihisar’da 30 dönümlük adayı 1 milyon 300 bin liraya satmış. Sadece yurt dışı gezilerinin uçak biletlerinin toplamı 1 milyon eder. İhaleye çıksan, Türkiye’ye duyursan 100 milyona satarsın. 160 yataklı tatil köyü; koyu var, tesisleri var hatta kiracısı var, 12 milyon liraya satılıyor. Belediyeye ait 1 metrekare satılmadık yer kalmadı. Sattın da ne oldu, işçilerin maaşı ödenemiyor.  Burada da aynı sorun varmış galiba. Aynı şeyi yaparak farklı sonuç beklemek saflıktır. Oyunuzu sadece kendinize verin başkasına değil.”

Dikili’yi çakı gibi bir ekibe teslim ettiklerini ifade eden Zeybekci, “Sevda kardeşim sevdasını, amacını anlattı, projeleriyle birlikte gerçekleştirme azmini ortaya koydu. Derdin varsa, sevdan varsa aşkın varsa, yorulmazsın. Bu sevdayla Dikili ilkel problemlerinden kurtulur. Buraları İzmir’in en gösterişli takıları olacak, en gözde yerleri olacak. Dikili’ye üniversite bölümü gelmesi için gerekli tüm altyapıyı biz oluşturacağız” diye konuştu.

BALIKÇILARA DALGAKIRAN DESTEĞİ

 Dikilili balıkçılar da bir araya gelen Zeybekci’ye dert yandılar. Balıkçı limanının kuzey rüzgarına açık olduğunu ve teknelerinin büyük zarar gördüğünü anlatarak, dalgakıranın uzatılması talebinde bulundular. Ulaştırma Bakanı’na ulaşan Zeybekci, projenin ihaleye çıkarılacağı ve ödenek gönderileceği müjdesini balıkçılara iletti.

CEM EVİNİ ZİYARET ETTİ

 Dikili’de Cem Evi'ni ziyaret eden Zeybekci, buradaki vatandaşlarla görüştü. “Bu ülkenin ayrı renkleri ve çiçekleriyiz, bir bütün olarak daha güzeliz” ifadesini kullanan Zeybekci şunları söyledi:

“İzmir, tarih boyunca, kültürlerin, dinlerin, ticaretin, sağlığın, lojistiğin merkezi olmuş. Ama son 20 yıldır ihmal edildiğinden, hızla değişen dünyadaki şehirler yarışında geri kalmış. Millet ümidini kesmiş, belediyeyi aramıyor bile. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolculuğunda şehirler yarışında kaybettirdiği zamanı kazandıracağız.”

 DİYANET-SEN ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 Zeybekci, Diyanet-Sen’in etkinliğinde yaptığı konuşmada din görevlilerinin memleketin milletin omurgası olduğunu, mahallenin, köyün sakinlerinin gözünün hocada olduğunu söyledi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününe de dikkati çeken Zeybekçi, tüm şehit ve gazileri minnetle şükranla andıklarını belirtti.

İzmir’de sürdürdükleri seçim çalışmalarından her geçen gün daha fazla olumlu dönüşler almaya başladıklarını aktaran Zeybekci, “Bu milletin, ülkenin insanları huzur refah mutluluk içinde yaşasın istiyoruz. İzmirlilere sorduğumuzda sorunlarının önceliği temel belediye hizmetleri. Yol, trafik, otopark, şehri yağmurlarda basan kanalizasyon, çöp, çarpık yapılaşma önde geliyor, sonra ise işsizlik” dedi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum