Yurtta 23 Nisan coşkusu

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan, coşkuyla kutlandı. Türkiye ile beraber tüm dünya çocuklarının heyecanla karşıladığı Çocuk Bayramı için etkinlikler sabah...

Yurtta 23 Nisan coşkusu
Editör: Bot
23 Nisan 2019 - 16:57 - Güncelleme: 23 Nisan 2019 - 16:57
Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan, coşkuyla kutlandı.
Türkiye ile beraber tüm dünya çocuklarının heyecanla karşıladığı Çocuk Bayramı için etkinlikler sabah saatlerinde başladı. Eğlencelerin ilk adresi İstanbul. Çocuklarla beraber yetişkinler de meydanlara koştu. Eğlence, heyecan ve mutluluk bir aradaydı.
Aylar önceden bugüne hazırlanan çocuklar, düzenlenen törenlerde gösterilerini sergiledi. Bir diğer etkinliğin adresi İstanbul Havalimanı oldu. Çocuklar tamamen geri dönüşümlü malzemelerden üretilmiş bir otomobili parmaklarıyla boyadı. O anlara Barış Manço'nun müzisyen oğlu Doğukan Manço da eşlik etti. Özel etkinlikler birçok noktada gerçekleştirildi.Küçükçekmece'de ise miniklerden oluşan folklor ekibi büyük alkış topladı. Büyük bir dikkat ve konsantreyle kol kola giren çocuklar sakin başlasa da yavaş yavaş hızlandı.Yaptıkları hareketlerle ustalara taş çıkarttılar. Sadece İstanbul değil elbette Bursa, Antalya, İzmir,Erzurum, Van, Ankara; doğudan batıya, kuzeyden güneye birçok ilde coşku hakimdi.Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Eğitim Merkezi'nin yetiştirdiği köpekler Nevşehir'de düzenlenen gösterilere damga vurdu. Sevimli ve oldukça akıllı olan hayvanların yaptığı şovlar beğeniyle izlendi.
Ardından klasik araçlarla caddelere çıkıldı. Çocuklarla dolu konvoy, caddeleri renklendirdi. 23 Nisan, savaşın gölgesindeki Suriye'de de kutlandı. Halep'ten çocuk kahkahaları yükseldi. 40 çocuk da sünnet ettirilirken, onlarca çocuğa hediye dağıtıldı.
(İHA)
İHA

YORUMLAR

  • 0 Yorum