Yorgancılar 2023'e 4 kala başka Türkiye yok!

EGEOLAY/Demokrasinin gereği olan bir seçim sürecini daha geride bıraktık. Sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Başta İzmir olmak üzere kazanan il ve ilçelerdeki tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Zira, her bir başkanımıza yerelden kalkınma adına çok önemli görevler düşmektedir.

Yorgancılar 2023'e 4 kala başka Türkiye yok!
Editör: Ege Olay
02 Nisan 2019 - 13:19
Bugün, küresel ekonomide yaşanan daralma; hem yerel hem de merkezi yönetime farklı sorumluluklar yüklemektedir. Yerelin dinamiklerini harekete geçirerek, üreterek bulunduğu bölgeye ve halka yapılan her bir hizmet ülke ekonomisine de can suyu olacaktır.

Diğer yandan, Ağustos ayından bu yana yaşadıklarımıza, küresel durgunluk da eklenince içinde bulunduğumuz süreci atlatmamız gecikmektedir. Bu yönde Hükümetin attığı adımları çok önemsediğimizi her fırsatta ifade ederken, çözüm bekleyen temel konuların da ihmal edilmemesi gerektiğinin altını hep çizdim. Bugünü atlatmaya çalışırken, geleceği de planlamak zorundayız. Aksi takdirde, yerimizde saymanın ötesine geçemeyeceğiz.

Tüm kesimlerce gönülden kabul gören 2023 hedeflerimiz için sadece son 4 yılımız var. Ve bu süre zarfında yeni bir seçim yaşanmayacak. Bu çok önemli bir fırsattır. Siyasi iradenin de artık tamamen uzun vadeli çıkarlarımız doğrultusunda ekonomiye odaklanmasını bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde ülkemizin ve milletimizin refah seviyesini yükseltmek, kalkınma göstergelerini iyileştirmek, Türkiye’nin gerçek gücünü göstermek zorundayız.

Bu kapsamda yeni bir yatırım, üretim ve büyüme modelinin hayata geçirilmesine, yeni bir heyecanın yaratılmasına ihtiyacımız olduğu aşikar.

Ekonomik göstergelerimiz olumsuz yönde seyrediyor olsa da bugünden içeride ve dışarıda vereceğimiz mesajlarla, hukuk sistemindeki işleyişe dair tek bir soru işareti bırakmaksızın, eğitim 4.0 için somut adımlar atarak, kaynaklarımızı üretmek için kullanarak, KOBİ’lerimizi geleceğe hazırlayarak hep birlikte başarabiliriz.

Üreten kesim olarak, gündemimizi artık toplumun enerjisini tüketen siyasi polemikler, tartışmalar değil, ihracat başarılarımız, inovasyon çalışmalarımız, uluslararası işbirliklerimiz, katma değerli üretimimiz alsın istiyoruz.

 

Yılın ikinci çeyreğinde yeni bir motivasyon, piyasalara verilecek olumlu mesajlar bugünümüzü dünden daha güzel yapacaktır.

Arzu ettiğimiz gibi takip eden değil, takip edilen ülke olmak için var gücümüzle hep birlikte daha çok çalışmak, daha nitelikli üretmek için biz hazırız. Çünkü, başka Türkiye yok.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum