Reklam

Yıldız: "Beyan sistemi basitleştirilmeli"

EGEOLAY/İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO) ve İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (İzmir SMMMO) işbirliği ile düzenlenen “Türk Vergi Sistemini Konuşuyoruz” panelinde son vergi düzenlemeleri ve vergi mevzuatı konuşuldu.

Yıldız: "Beyan sistemi basitleştirilmeli"
Editör: Ege Olay
23 Mayıs 2024 - 16:41
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı’nın açılış konuşmasını yaptığı panelin moderatörlüğünü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Attila Acar yaparken, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Kesik, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Memduh Aslan, Yeminli Mali Müşavir Ekrem Kayı ve Avukat Yeminli Mali Müşavir Dr. Numan Emre Ergin konuşmacı olarak katıldı.
İzmir SMMM Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz de katılırken, açılış konuşmalarını İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı ile beraber İzmir SMMMO Başkanı Şerif Yıldız ve İzmir YMMO Başkanı Yaşar Zengin yaptı.
Yıldız: “Beyan sistemi basitleştirilmeli”
İzmir SMMMO Başkanı Şerif Yıldız yaptığı açılış konuşmasında vergi sisteminin sorunları olduğunu, yapılacak reformlarla sorunların giderilebileceğini kaydetti. Vergi adaleti, sistemin basitleştirilmesi, vergi teşvikleri, muafiyetler ile dijital sistemin vergiye etkilerine yönelik açıklamalarda bulunan Yıldız, “Bu 4 konu acilen ele alınıp düzenlenmeli. Herkes eşit vergi veriyor fakat kimi ülkelerde kişilerin gelirine göre vergi alınıyor. Bizdeki sistemin karışıklığı da iş gücünü artırıyor. Beyan sisteminin basitleştirilmesi, teşvik sistemi ve muafiyetlerin de etkin şekilde denetlenip denetlenmediğini de bilmiyoruz” dedi.  
Zengin: “Vergi benimsetilmeli”
İzmir YMMO Başkanı Yaşar Zengin ise toplumda herkes tarafından vergi sisteminin benimsenmesi gerekirken bunun yeterince benimsenmediğini ve beklenen vergi toplama seviyesine ulaşılamadığını aktardı. Enflasyon düzeltmesiyle ilgili yoğunluğun meslek mensuplarını patlama noktasına getirdiğini de vurgulayan Zengin, “İnsani çalışma koşullarından her geçen gün daha da uzaklaşılmakta. Biran önce daha etkin ve adil bir sistem için meslek odalarının taleplerine kulak verilmeli” diye konuştu.
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı ise karmaşık bir vergi sisteminin vergi kaçakçılığı ve kayıt dışılığına sebebiyet verdiğini ifade ederek, bu nedenle basit vergi sisteminin önemli olduğunu aktardı. Alanlı, sistemin basitleştirilmesi için birçok uygulamayı da internette hayata geçirdiklerinin altını çizdi.
Türk Vergi Sistemi konulu panelde mevzuat ve sistemden kaynaklı sorunlar ele alındı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum