Yeni İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Görevine Başladı

EGEOLAY/Cumhurbaşkanlığın yayımlamış̧ olduğu kararnameyle İzmir Valiliğine atanan Valimiz Yavuz Köşger göreve başladı. İzmir Valiliği önünde protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Yavuz Selim Köşger, karşılamanın ardından makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Görevine Başladı
Editör: Ege Olay
19 Haziran 2020 - 00:51
Vali Köşger, Ege’nin İncisi Türkiye’nin Batıya açılan kapısı olan İzmir’de an itibariyle göreve başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Vali Köşger, “Şu an itibariyle İzmir Valiliğine başlamış olduk, İnşallah İzmir’e Türkiye’nin ekonomik anlamda çok önemli şehirlerinden olan liman şehri İzmir’e Allahtan dileğimiz çok güzel hizmetler yapmak.  İzmir’i şehrin aktörleriyle birlikte daha ileriye hep birlikte tüm mesai arkadaşlarımızla bir uyum ve harmoni içinde daha güzel bir ufka taşımak niyetiyle bismillah diyoruz. Bu bir bayrak yarışı bizden önce burada hizmet eden valilerimiz oldu. Bütün hizmeti geçen valilerimiz başta olmak üzere İzmir’i şu ana kadar buralara taşımış olan bu güzel şehre güzel vatana emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bayrağı şimdi biz teslim aldık, İnşallah aldığımız noktadan daha ileriye taşımış olarak vakti geldiğinde teslim edeceğiz. 



İzmir, Ege Bölgesinin Hem İncisi Hem De Lokomotifidir. 



İzmir çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Vali Köşger, “İzmir nüfus itibariyle üçüncü, bazı üretim alanlarında birinci bazı alanlarda ülkenin ikinci çok önemli bir üretim merkezidir.  Baktığımız da her anlamda her anlamda öne çıkan özellikleri var.  Tarım, turizm, sanayi, hizmet, eğitim sektöründe çok önemli bir potansiyele sahip Türkiye’nin öne çıkmış şehirlerinden birisi. Birçok alanda da marka olmuş bir şehirdir. İzmir eğitimli aydın insanların memleketi hem de ciddi eğitim kapasitesi olan bir şehirdir. 9 tane üniversitesi olan 700 bini aşkın ortaöğretimdeki öğrencisi, 53 bin eğitim öğretim kadrosuyla çok önemli bir şehir. Tarım alanında büyük bir kapasitesi var. İzmir sanayisinin yanında tarım ve turizmde ciddi iddiaları olan bir şehir. Ege Bölgesinin hem incisi hem de lokomotifidir. İzmir tarihten bu yana bölgenin dinamosu olmuştur. Bize böyle güzel şehre hizmet etmek nasip oldu. Allah utandırmasın yüzümüzün akıyla bu hizmeti bütün kesimlerle uyum içinde, tüm yerel aktörleri işin içine katarak ve devletin bütün kurumlarını belli bir harmoni ve uyum içinde çalıştırarak İzmir’i bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak nasip etsin” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum