Yeni İmar Yönetmeliği Bayramdan Sonra Yürürlüğe Girecek!

EGEOLAY/İzmir milletvekili Necip Nasır, Danıştay’ın imar yönetmeliği ile ilgili kesin kararını bayramdan önce açıklayacağını, Bakanlığın ise bayramdan sonra 10 gün içerisinde yeni yönetmeliği hazırlayarak yürürlüğe sokacağını söyledi.

Yeni İmar Yönetmeliği Bayramdan Sonra Yürürlüğe Girecek!
Editör: Ege Olay
26 Mayıs 2019 - 15:11 - Güncelleme: 26 Mayıs 2019 - 15:13
İzmir Müteahhitler Federasyonu geleneksel iftar programı Federasyonun Bayraklı’daki binasının önündeki açık alanda gerçekleşti. İftara Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır, Federasyon yöneticileri, dernek başkanları, çok sayıda müteahhit ile vatandaşlar katıldı.

İftar programının açılış konuşmasını yapan İzmir Müteahhitler Federasyonu başkanı Ziya Dağlıer, birliğin ve beraberlik ayı olan Ramazan ayında bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır ise Danıştay 6. İdare tarafından iptal edilen Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği maddeleri ile ilgili son gelişmeleri meslektaşlarıyla paylaştı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENDİ YÖNETMELİĞİNİ ÇIKARACAK

İzmir’in kendi imar yönetmeliği olmadığı için belediyelerin Danıştay kararı sonrası ruhsat veremez duruma geldiğini söyleyen Necip Nasır İzmir’in imar yönetmeliği için İzmir Ticaret Odası ve federasyon başkanlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişim kurduğunu söyledi. Nasır şu ifadeler yer verdi, “31 Mart seçimlerinden 1 ay önce Şehir Plancıları Odası’nın mahkemeye müracaatı ile 1Ekim 2017 yılında yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği durduruldu. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği durdurulunca bizim İzmir’imizin kendi imar yönetmeliği olmadığı için belediyeler ruhsat veremez duruma düştü. İzmir Büyükşehir Belediye başkanımıza hem İzmir Ticaret Odamız hem de federasyon başkanlarımız durumu anlattılar. İnanıyorum ki İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki aydan itibaren hızlı bir şekilde kendi imar yönetmeliğini oluşturur ve bir daha bu tür sorunlar yaşanmaz.”

YENİ YÖNETMELİK BAYRAMDAN SONRA 10 GÜN İÇERİSİNDE YAYINLANACAK

Nasır Danıştay’ın iptal kararı ve Bakanlık çalışmaları hakkında da bilgi verdi, “Bakanlık bu konuyla ilgili büyük çaba gösteriyor. Ancak Danıştay 6. İdare mahkemesinin almış olduğu karar ara karar olması nedeniyle bakanlık yönetmelik hazırlayamıyor. Bakanlığın iptal edilen yönetmelik maddelerini değiştirip yeni yönetmeliği yayınlayabilmesi için Danıştay’ın kesin kararını açıklaması gerekiyor. Bununla ilgili çok görüşmeler yapıldı. Danıştay Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin iptal edilen maddelerin yarısına yakının iptal kararını kaldırdı. Şu anda iptal edilen maddelerin gerekçeleri yazılıyor. İnşallah önümüzdeki hafta gerekçeli karar bizlere ulaşacak. Bakanlık A,B ve C planını hazırladı. Bakanlığımız, gerekçeli karar açıkladıktan sonra hızlı bir şekilde iptal edilen maddelerin yerine yeni maddeler hazırlayarak bayram tatili sonrasındaki 10 gün içerisinde tamamlayarak yürürlüğe sokacağını umuyorum.”(İnsaatderyası)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum