Yeni Asır Ege Yiit Ödülleri Sahiplerini Buldu

EGEOLAY/Türkiye’nin üç asra hitap eden ve Türk basın tarihi boyunca pek çok yeniliğin öncüsü olan Yeni Asır Gazetesi’nin düzenlediği Ege Yatırım İhracat İnovasyon Teknoloji (EGE YİİT) Ödülleri dün akşam (26 Ocak 2022, Çarşamba) düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Yeni Asır Ege Yiit Ödülleri Sahiplerini Buldu
Editör: Ege Olay
27 Ocak 2022 - 13:11
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’inkatıldığı törende,AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Turkuvaz Medya Grubu İcra Kurulu Üyesi Yasemin Gebeş, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir başta olmak üzere İzmir ve Ege'nin önde gelen siyasileri, bürokratları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenleri ve cemiyet hayatını bir araya geldi
Ülke ekonomisine katkı sağlayan teknoloji ve inovasyon çalışmalarıyla fark yaratan firmaların ve başarılı belediyelerin ödüllendirildiği gece,Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir’in açılış konuşmasıyla başladı. Demir, haberleşmenin iyice hızlandığı çağımızda yeni medya ve sosyal medyada doğru bilgiye ulaşmanın çok zorlaştığını, doğru ve güvenilir habercilik konusunda geleneksel medyanın varlığının devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Demir, "Güvenilir ve doğru bilgiye giden meşakkatli yolda 127 yıldır ilkelerinden sapmadan yayın hayatını sürdüren Yeni Asır gibi köklü gazeteler varlıklarını sürdürmeye gelecekte de devam edecektir. Koronavirüsün dünyayı kasıp kavurduğu süreçte, gösterdikleri başarılı çalışmalarla ülkemize ve bölgemize enerji, teknoloji, gıda, tarım sağlık, sanat, spor, belediyecilik ve sosyal sorumluluk alanında damga vuran şirketlerimizi, odalarımızı, kulüplerimizi ve belediyelerimizi Yeni Asır Gazetesi olarak ödüllendirmek istedik. Ege YİİT Ödülleri'ni hak eden başarılı şirket, oda, spor kulübü ve belediyelerimizi tebrik ederim" şeklinde konuştu.
Akşam yemeğinin ardından gerçekleşen ödül töreninde Ege’nin önde gelen iş insanları ödüllerini alırken, Turkuvaz İcra Kurulu Üyesi Yasemin Gebeş ödül gecesini onurlandıran İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e bir teşekkür plaketi verdi.İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada "İlki 2019 yılında başlamış bu ödül töreninde sektöründe başarılı olmuş her biri kendi alanında ülkemizi daha iyi noktaya taşımakta gayret sarfeden iş insanlarımıza ödül vermek için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye'nin aynı zamanda İzmir'in yüzyılı aşan marka değeri Yeni Asır Gazetesi’nin tertip ettiği bir gece bu... Yeni Asır gibi yüzyılları aşan bir marka değerine sahip olmak bir şehir için de çok önemli…Yeni Asır gibi değerler şehrinşehir olduğunu, şehir kültürü olduğunun bir göstergesidir. Yani yüzyılları aşan müesseselere sahip olan şehirlerin hakikaten diğer şehirlere göre mesafe aldığının göstergesidir. Yeni Asır marka değeri İzmir'le özdeşleşmiş, İzmir'e oldukça güzel katkısı olmuş bir markadır. Ben buraya teşrif eden, ödül alan, geceyi tertip eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemizin, bölgenin ve İzmir'in geleceğini çok parlak görüyorum. İzmir'in parlayan yıldız olduğunu, ufkunun da açık olduğunu görüyorum. İzmir bir liman şehri. Her zaman, her dönemde ufku açık olmuştur. Önümüzde çok güzel günler görüyorum. İnşallah hep birlikte o günleri yaşayacağız, çalışacağız, üreteceğiz, daha güzel günlere hep beraber gideceğiz" dedi.
EGE YİİT Ödül Töreni’nde Vestel, yılın teknoloji ve inovasyon markası ödülünü alırken, Aynes ise gıda sektörü inovasyon ödülünün sahibi oldu. Spor, sanat ve sosyal sorumluluk ile ülkeye değer katan ödülü Arkas Holding’e verilirken, Lezita gıda ve hızlı tüketim sektöründe başarı ödülüne layık görüldü. Sektöründe en güvenilir marka ödülü AlhatoğluZeytinyağları’nın olurken,  Manisa Ticaret Borsası inovasyon katma değer ödülünü aldı. Buharkent Belediyesi’nin bölgesine sağladığı değer ve yatırım, Pamukkale Belediyesi’nin ise en iyi proje ödüllerinin sahibi olduğu gecede, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise spor dalında en genç başarılı yönetici ödülünü aldı.
Gecede su ürünleri sektörü ihracat ödülünün sahibi Kılıç Deniz Ürünleri olurken, yaş meyve ve sebze sektörü ihracat ödülünü ise Uçak Kardeşler aldı. Tarımsal üretimde katma değer ödülünün sahibi Tariş Pamuk olurken, hayvancılık sektörü katma değer ödülü ise İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne verildi.
Yatırımlarıyla öne çıkanlar ödüllendirildi
EGE YİİT Ödül Töreni’nde pandemi koşullarına rağmen yaptıkları yatırımlarla öne çıkan şirketler de ödüllendirildi. Enerji sektörü yatırım ödülü İzdemir Enerji’ye, içecek sektörü yatırım ödülü Nazlı Doğal Kaynak Suyu’na, madencilik sektörü yatırım ödülü EysimMadencilik’e, jeotermal enerji sektörü yatırım ödülü MB Holding’e, denizcilik sektörü yatırım ödülü Şimşekler Grup’a, treyler ve araç üstü ekipmanları sektörü yatırım ödülü Star Yağcılar’a, sağlık sektörü yatırım ödülü ise İzmir Ekol Hastanesi’ne verildi. 29 Mayıs Okulları eğitim sektörü başarı ödülüne layık görülürken, lojistik sektörü başarı ödülünün sahibi ise MY Lojistik oldu.
EGE YİİT ödül töreni sanatçı FeryalSepin'in konseriyle son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum