Sibel Bingöl

Sibel Bingöl

[email protected]

1 Mayıs 1977 yılının makus kaderini 2023'de Değiştiren Başkan!

01 Mayıs 2023 - 20:34 - Güncelleme: 01 Mayıs 2023 - 20:54

1 Mayıs 1977 yılının makus kaderini 2023’de Değiştiren Başkan!
 
1 Mayıs’ın makus kaderi 45 yıl sonra değişti. 1 Mayıs 2023 iyi bir gelişmeyle hafızalara kazınan bir tarih oldu. 
 
Bugünün kaderini değiştiren 1 Mayıs 2023’e bayram sevinci gibi imza atan; 37 yıldan beri 200 bin  kişilik ordunun bağlı olduğu Uzman Çavuşlar Federasyon Başkanı, Ali TİLKİCİ oldu. 
 
Sözleşmeye tabi tutulan uzman çavuşların özlük hakları için gecesini gündüzüne katıp, çalmadığı bürokratın kapısı kalmayan Başkan, yıllarca söz aldığını fakat vaatlerin bir türlü yerine getirilmeyerek “bizi hep beklettiler. Bizim inancımız hiç bitmedi. Yanlış hesap Bağdat’tan döner dedik. Yüzümüze kapanan kapıların arasına elimizi hiç sokmadan, yolumuza devam ettik.” dedi. 
 
Bu seçim öncesi oldukça önemli bakanlarla görüştüğüne tanık olduğumuz Başkan en son Süleyman SOYLU ile görüşmüştü. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu“ Uzman Çavuşları duyduk. Konuyu çözeceğiz, söz” demişti. 
 
Bugün 1 Mayıs 2023. Uzman Çavuşlar aileleriyle 2 milyon nüfuslu bir camianın bayram çoşkusu yaşadığı önemli bir tarihi anı yazmaktan mutluyum. Çünkü Başkanları Ali Tilkici bugün Milli Savunma Bakanımız Hulusi AKAR ile  iki saat süren bir toplantı yaptı. 1 Mayıs’ın kaderini değiştiren ise bu toplantının sonucu oldu. 
 
Başkan Ali TİLKİCİ yaptığı basın açıklamasında:” Sayın Milli Savunma Bakanımız Hulusi AKAR ve Bakan Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU, MSB Personel Genel Müdürü, MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve yetkilileri ile uzman çavuşların kadro ve özlük hakları ile ilgili mağduriyet ve isteklerimizi ilettiğimiz bu toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız bizzat;’ personeli ,uzman çavuşların kanun ve hukuka uygun, insani ve sosyal olan tüm özlük haklarını düzeltelim’ emri verdi. Camiamız adına şükranlarımı sunuyorum. 
Toplantı boyunca tüm mağdur olduğumuz konuları madde madde görüştük. Bu toplantıda “ en önemli bir işim budur’ diyerek bizi yalnız bırakmayan Milletvekilimiz M. Baki ERSOY’a tüm camiamız adına ayrıca teşekkür ediyorum“ dedi. 
 
Toplantı detaylarını bu akşam saat 21:30’da Twitter canlı sohbet odasında açıklayacağını belirten Başkan Ali TİLKİCİ’nin  yüzünde ki, 37 yıl sonra başarmış olmanın derin tebessümü gözlerden kaçmadı.
 
1 Mayıs bayramınız  kutlu olsun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum