Yazar Zeynep Temel'in "Can Bu Kadar Tatlıyken'' Adlı Kitabı Okuyucuyla Buluştu

EGEOLAY/Yazar Zeynep Temel’in Haziran ayında KDY Yayıncılık'tan çıkardığı “Can Bu Kadar Tatlıyken’’ adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Yazar Zeynep Temel'in "Can Bu Kadar Tatlıyken'' Adlı Kitabı Okuyucuyla Buluştu
Editör: Ege Olay
21 Eylül 2022 - 13:36
Yazar Zeynep Temel’in Haziran ayında KDY Yayıncılık'tan çıkardığı “Can Bu Kadar Tatlıyken’’ adlı kitabı ruh ve fikir dünyamızın vazgeçilmez eşlikçisi oldu.

Kitabın içeriğinde manevî ve ahlâkî değerlerin korunmasına yönelik önemli bilgiler veren, maksadı iyilik olan “Can Bu Kadar Tatlıyken” adlı eserle Yazar Zeynep Temel, tasavvufî vurguların yanında aile ilişkilerinden toplumda kadının yerine, yozlaşan ahlâkî değerlerden aşka kadar daha birçok hususta hemen hemen her statüdeki bireyin yaşadığı çıkmazlar için analizler ve çözüm yollarını bir de şiir dilinden okuyucuya sunmak istiyor.

Zeynep Temel kitabında şiirin kısa, öz ve etkileyici üslûbuyla harmanladığı insana ve hayata dâir fikrî ve hissî birikimlerini çok yönlü ve bütüncül bir nazarla işliyor. Yazar, düşüncelerinin münferit bir bakış açısı sığlığından öte olduğunu tarihî otoritelerin nasihatleriyle de delillendirmeyi ihmal etmiyor.
Yazar bütün bunların yanında hayatın serencâmı karşısında asla vazgeçmemeye yönelik söylemlerini şiirin akıcı üslubuyla kadın, erkek, evlât, insanı toplumdaki rolüne âdeta motive ediyor.
İnsanlığı ortak bir deneyimde buluşturan ve birlikte çözüm üretmenin önemini hatırlatan 2020 yılının Eylül ayında yani pandemi sürecinde  “Retorik-Hitâbet-İkna Sanatlarında Dili Doğru ve Etkili Kullanma Yolları” adlı ilk eserini çıkaran Zeynep Temel, bu eserinde de toplumun bütününü ilgilendiren dilin bir millet için alelâde kullanıma açık insanî bir ihtiyaçtan çok tarihî ve millî bir emanet olduğunu hatırlatıyor.

Yazar ilk eserinde “Dil, onu kullananın ahlâkını şekillendirecek güce sahiptir.” diyerek “dil” ve “ahlâk” arasında doğrudan bir ilişki olduğunu vurguluyor. Dildeki bozulmaların insanın davranışlarını etkileyebileceği tehlikesine dikkat çekerek bu hususta da okuyucunun ufkunu genişletiyor.
“Retorik-Hitâbet-İkna Sanatlarında Dili Doğru ve Etkili Kullanma Yolları” alanında akademik çalışma titizliğiyle yazılmış tek eser olmasıyla da topluma güven veriyor.
Yazarın KDY yayınlarından çıkan iki eseri de sadece www.kitapyurdu.com’da okuyucusuyla buluşuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum