Yaşlılar, "Yaşlı Bakım Sigortası" istiyor

EGEOLAY/Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı, Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy, devlet destekli “Yaşlı Bakım Sigortası” uygulamasının biran önce yaşama geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşlılar, "Yaşlı Bakım Sigortası" istiyor
Editör: Ege Olay
08 Mayıs 2024 - 14:22
Güzelbahçe CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Rabia Mert, CHP İlçe Yöneticileri ile bir grup kadın meclis üyesi, Özel Anılar Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nde yaşamını sürdüren bilge çınarları ziyaret etti. Uzun sohbetlerin paylaşıldığı ziyarette hoşça vakit geçiren bilge çınarlar, ayrıca müzik eşliğinde dans ederek mutluluklarını yansıttılar. Huzurevi sakinlerinin isteklerini de not alan CHP’li kadınlar, bilge çınarlara sık sık buluşma sözü verdi.
CHP’li kadınlarla birlikte ziyarete eşlik eden  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın eşi Nermin Günay, yaşlıların ilgi gösterilmeye hakları olduğunu belirterek, “Yaşlılarımızın sevgiye ve hatırlanmaya ihtiyacı var. Biz, istiyoruz ki her ay bu tür ziyaretlerde bulunalım ve onlar için etkilikler düzenleyelim. Yaşlılarımızla beraber olmaktan son derece mutluyuz. Büyüklerimizi hayatımızın içerisinde tutmaya özen göstermeliyiz. Bilge çınarla yaptığımız söyleşilerden çok duygulandık, eğlendik ve keyif aldık. Emeği geçen tüm yetkili ve çalışanları tebrik ediyorum.”dedi.
 
Sürekli bakım önemli

Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı Nöroloji Uzmanı Özel Anılar Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi kurucularından Dr. Aysel Gürsoy, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Alzheimer hastalarının sürekli bakıma ihtiyaç duyduklarını belirterek, hasta yakınlarının da bu süreçte günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için destek almaları gerektiğini söyledi. Gürsoy, “Merkezde hastalar uzmanlar tarafından rehabilite edilerek, sosyal aktivite çalışmaları ile de kaliteli vakit geçirmeleri sağlanıyor. Aynı zamanda merkezimizde eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hasta yakınları da Alzheimer hastalığı hakkında detaylı bilgilendiriliyor” dedi.
 
Yaşlı bakım sigortası
 
Gürsoy, günümüzde modern yaşam ve tıp teknolojisindeki gelişmelerle birlikte yaşam süresi uzarken, yaşlı nüfusun da giderek arttığına dikkat çekerek,”Ülkemizde yaşlı bakım sigortasının bir an önce devreye girmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.”dedi. 
Gürsoy, şöyle devam etti: 
“Her ne kadar genç bir nüfusa sahip olsak da son yıllarda nüfusumuz giderek yaşlanıyor. Özellikle beklenen yaşam sürelerinin uzamasıyla günlük aktivitelerini yerine getiremeyen bireylerin bakım ihtiyacı artıyor. Geçen yıl ilk kez hükümet yetkilileri tarafından dillendirilen “Yaşlı Bakım Sigortası”nın biran önce devreye alınması gerekir. Bu uygulamanın kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında oldukça 'kıymetli' olduğunu düşünüyorum. Geçmişte toplum yapımızda imece usulü bir yardımlaşma vardı. Dolayısıyla yaşlı bireylerin bakımı bu şekilde sağlanabiliyordu. Ancak günümüz koşullarında bunun mümkün olmadığını görüyoruz. Nüfusumuzun giderek yaşlanması nedeniyle bakım sigortası ülkemiz için artık zorunlu bir ihtiyaçtır.” 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum