Reklam

Yaman Aday Mı Olacak?

EGEOLAY/Kadın Siyasetçi Tülay Yaman'in ismi parti yetkileri ve kamuoyunda İYİ Parti İl Başkan Adaylığı için konuşulmaya başlandı.

Yaman Aday Mı Olacak?
Editör: Ege Olay
28 Mayıs 2020 - 17:28
Sercan Çetin-Kulis Haber



Pandemi sürecinde sona yaklaşılırken İzmir siyasetinde hareketlilik başladı.İlçelerde teşkilatlandırma ve kongre çalışmalarını tamamlayan İYİ Parti İzmir teşkilatında şimdi gözler salgın nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen il kongresine çevrildi.

22 Mart 2020 tarihinde yapılması beklenen İYİ Parti İzmir İl Kongresi, Kovid-19 salgını dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmişti.

Bergama hariç tüm ilçelerde kongrelerini tamamlayan İYİ Parti teşkilatında muhtemelen il kongresinin Ağustosta yapılacağı öngörülüyor.

Öte yandan,ertelenen kongre öncesi başkanlığa kimlerin aday olacağı şimdiden merak konusu olurken ince hesaplarıda beraberinde getirdi.Kulislerden sızan bilgiye göre, Izmır ölçeğinde,tanınmış,sosyal sorumluluk projelerinin vazgeçilmez ismi,sevilen,kamuoyunda kabul gören,liderlik ve yöneticilik kabiliyetine güvenilen Kadın Siyasetçi Tülay Yaman'in ismi parti yetkileri ve kamuoyunda İYİ Parti İl Başkan Adaylığı için konuşulmaya başlandı.Siyasete 2010 yılında başladığı bilinen Chp nin farklı kademelerinde görev yapmış,Anadolu partisinin kurucularından olup,Il başkan vekili olarak görev yapan ve milletvekili adayı olan Yaman, günümüzde de İYİ Parti'nin kurucularından olup,bir süre Il disiplin kurulunda görev yaptıktan sonra milletvekili aday adaylığı ile adından çokça söz ettirmişti.

Son yapılan genel seçimde partisinden milletvekili aday adaylığı ile kamuoyunda geniş yankı uyandıran güçlü siyasetçinin partisinin kongre sürecinde nasıl bir yol izleyeceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Teşkilatlarda yaşanan sürece dair tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Filiz Yılmaz
    3 yıl önce
    Kadınlar siyasette daha çok yer almalı. Başarılar dilerim.
  • Tülay Yaman
    3 yıl önce
    Filiz hanım çok teşekkür ediyorum.Varolunuz.