Vatan Partisi İzmir 28. Dönem Milletvekili Adaylarını tanıttı

EGEOLAY/Vatan Partisi İzmir 28. dönem milletvekili adaylarını kamuya tanıtmak için bir araya geldi. Aday tanıtım törenine Vatan Partisi Genel Merkez Seçim Komitesi Başkanı Mustafa İlker Yücel katıldı.

Vatan Partisi İzmir 28. Dönem Milletvekili Adaylarını tanıttı
Editör: Ege Olay
14 Nisan 2023 - 16:06
İzmir’de Vatan Partisi’nin 28. dönem milletvekili aday tanıtım töreninin coşkusu vardı. 28 Milletvekili Adayı içinde işçisinden esnafına, üniversite öğrencisinden çiftçisine, doktordan avukata birçok isim vardı.

Aday tanıtım töreninin açış konuşmasını Genel Merkez Seçim Komitesi Başkanı Mustafa İlker Yücel yaptı. Yücel konuşmasında İzmir seçmenine seslenerek, “Seçmenimiz bu listenin hakkını vermekle sorumludur. O mecliste ya Şeyh Sait’in, Seyit Rıza’nın heykelini dikmek isteyenler olacak ya da Atatürk cumhuriyetini kurmak isteyenler yer alacak. Vatan Partisi'nin iktidara gelmediği süreç boyunca Türkiye zaman kaybediyor. İzmir’den milletvekillerimizi gümbür gümbür yollayalım. Vatan Partisi’ne oy verenin vicdanı rahat eder. Vatan Partisi’ne oy vermezseniz gerçekte de kabus görürdünüz. Vatan Partisi’ne oy vermezseniz bir süre sonra ellerim kırılsaydı dersiniz. Çevremize inatla anlatacağız. Vatan Partisi o meclise girecek ve Türkiye’nin çözümlerini millete anlatacak” dedi.

‘ATATÜRK DÜŞMANLARINI LİSTE BAŞI YAPANLAR İZMİRLİYE İHANET ETTİ’

İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Çağdaş Cengiz İzmir için 5 maddelik çözüm önerisi sundu:
“5 maddeyle sıralıyoruz;
1. En büyük sıkıntı yaşadığımız ekonomik bunalım. Bir kuşlak yol projesi var. Kuşak yol projesinin buluştuğu huni olarak Pire Limanı’nı tercih ettiler hata yaptılar. O Pire Limanı seçildi Amerika Yunanistan’a 12 üs kurdu. İzmir'in Çandarlı Limanı daha güvenli daha az maliyetlidir. Bunu yaptığımızda İzmir’inde Türkiye’nin de ekonomisini şaha kaldırırız.
2. İzmir dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Ama bu kıymetten faydalanamıyor. Son 5-6 yılda iki kruvaze gemisi yanaştı İzmir'e. Bunu arttıracağız. Çarşılarımızı şenlendireceğiz. Gencimize iş imkanı tanımış olacağız.
 3. Deprem sorunu. İzmir'in gerçekten bir kentsel dönüşümü sorunu var. Kararlı bir şekilde uygulayacağız. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüşmüş durumda. Kentsel dönüşüm yapmak isteyen yerlere sürekli engel çıkaran muhalefetin suçu da az değil. Bu meseleyi derhal çözeceğiz.
 4. İzmir körfezi temizlenecek. Bakanlık belediyeye belediye bakanlığa suç atıyor bu meselede. Bizim olduğumuz mecliste bu işi çözeceğiz. Deveye hendek atlatmayacağız.
5. İzmir'de bir üretici meclisi kuracağız. Öncü şehir İzmir'de bütün Türkiye'de üretim devrimine uygun olan meclisi kurarız. Türkiye’nin bütün üreticilerinin birleştiği hükümete ihtiyacımız var onun küçük bir örneğini İzmir’de kuracağız.”
Bir sonraki konuşmayı da 2. Bölge 1. sıra adayı Av. Nuriye Kadan yaptı. Kadan, “Atatürk düşmanlarını liste başı yaptılar. Tıpış tıpış sandığa gitmenizi bekliyorlar. Bu Cumhuriyet’e ihanet İzmirliye hakarettir. Kadını değersizleştiren, çocuğu istismara açık hale getiren, aileyi tahrip eden, milli devletimizi hedef alan LGBT dayatmasına boyun eğdiler. LGBT aktivistlerini liste başı yaptılar. Eminiz ki İzmirliler kadını, çocuğu, aileyi koruyan programdan yana olacak ve Vatan Partisi’ni meclise sokacaktır” diyerek CHP’nin İzmir milletvekili adaylarını eleştirdi.
‘VATAN PARTİSİ’NE VEFA BORCUMUZ VAR’
Bir diğer isim ise Konak SGK çarşısında esnaf olan Tuncay Sarıhan’dı. Geçtiğimiz aylarda SGK’nın esnafa yaptığı %122,93 kiraz zammından sonra Vatan Partisi’yle tanışan Sarıhan 1. bölge 4. Sıra adayı. Sarıhan konuşmasında Vatan Partisi’ne vefa borcu olduğunu söyleyerek, “Vatan Partisi bize sahip çıktı. Elinden geleni yapmaya çalıştı. Bize gerçekten burada kimsesiz olmadığımızı gösterdiler. Biz sadece ekmeğimizin peşindeydik. Sağ olsun Vatan Partisi bizimle oldu. Bizim de vefa borcumuz vardı. Şimdi vefa borcumuzu ödeme zamanı çalışmalara başladık” dedi.
Son konuşmacı ise genç bir aday olan Samet Kunt oldu. Kunt, “Bizim bir iddiamız bir özgüvenimiz ve irademiz var. 55-60 yıllık gençlik hareketini meclise taşıyacağız. Türkiye'nin Atatürkçülerini hükümet koltuklarına taşıyacağız. Tabi bu makam mevkii sevdası değil. Bu partinin gençliği burada aldığı terbiyeyle bu partinin bulaşıklarını da yıkar milletvekilliğini yapar. Türk gençliğine çözüme kavuşturacağız. Seçimden sonra bir yere de kaçmayacağız. 15 Mayıs’ta yine okullarımızda kantinlerimizde olacağız” dedi.

Vatan Partisi 28. Dönem Milletvekili adayları:

1.Bölge:
 
Çağdaş Cengiz-Uluslararası İlişkiler Uzmanı
 
Hüseyin Tugay Şen-İş İnsanı
 
İhsan Sefa-Emekli Hava Kurmay Albay
 
Tuncay Sarıhan-Esnaf
 
Sebahat Kılıç-Emekli Öğretmen
 
Bülent Karagöz-Avukat
 
Asil Kocaçınar-Avukat
 
Elfide Nur Atalay-Tıp Fakültesi Öğrencisi
 
Ayşegül Batıgün-Kimya Mühendisi
 
Armağan Görenel-Bilgisayar Mühendisi
 
Abdullah Karşılayan-Teknisyen
 
Füsun İkikardeş-Gazeteci
 
Ali Özgür-Edebiyat Fakültesi Öğrencisi
 
İncilay Esen-Pedagog
 
 
 
2. Bölge
 
Nuriye Kadan-Avukat
 
Serhan Bolluk-Doktor
 
Meltem Ayvalı-Eczacı
 
Nilay Özçetin-Eczacı
 
Cem Zeren-Spor Yazarı
 
Levent Özciğer-Elektrik Teknizyeni
 
Hasan Atilla Türköz-Yüksek Makine Mühendisi
 
Samet Kunt-Edebiyat Fakültesi Öğrencisi
 
Mesut Çalışkan-Kimyager
 
Baittin Erbey-İşçi
 
Nurten Kurnaz-Emlak Danışmanı
 
Betül Kaya-SBBF Öğrencisi
 
Mustafa Karaçay-Tıp Teknisyeni
 
Mehmet İzgi-Makine Teknisyeni

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum