Reklam

Uygur'dan 2.afiş dalgas: Gelir gideri karşılamıyor

EGEOLAY /Geçtiğimiz haftalarda Torbalı genelindeki tüm billboardlar ve belediye binasına astığı pankartla belediyeyi 170 milyon liralık borçla devraldığını belirten Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’dan ikinci pankart dalgası geldi.

Uygur'dan 2.afiş dalgas: Gelir gideri karşılamıyor
Editör: Ege Olay
20 Mayıs 2019 - 12:33
Geçtiğimiz haftalarda Torbalı genelindeki tüm billboardlar ve belediye binasına astığı pankartla belediyeyi 170 milyon liralık borçla devraldığını belirten Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’dan ikinci pankart dalgası geldi. Belirli aralıklarla şeffaf belediyecilik adına belgeleri tek tek açıklayacak olan Uygur, belediye gelirlerinin personel maaşlarını karşılamadığını afiş ve pankartlar yoluyla ifade etti. Uygur yeni billboard ve afişlerde belediyenin bir aylık maaş maliyetinin 5 milyon 230 bin lira olduğu ifade ederken İller Bankası’ndan gelirin de 2 milyon 264 bin lira olduğu vurguladı. Billboardda aynı zamanda 1 Nisan 2014 tarihinde Uygur eski başkan Adnan Yaşar Görmez’e belediyeyi 453 çalışan ile bıraktığını Görmez’den ise 1446 çalışan ile devraldığını ifade etti.

MALİ TABLO İÇ AÇICI DEĞİL

2004-2014 yılları arasında Torbalı Belediye başkanlığı yapan 2014 seçimlerinde seçimi kazanan AK Partili Adnan Yaşar Görmez’den 2019 seçimlerinde başkanlığı yeniden devralan Başkan Uygur, bu kez farklı bir sıkıntıyı afişe etti. İller Bankası’ndan gelen para ile personel maaşının bile karşılanmadığını ifade eden Uygur, pankartlarda ‘Torbalı halkının bilgisine sunuyoruz!’ diyerek hem belediyenin fazladan personelle doldurulduğunu hem de mali tablonun iç açıcı olmadığını paylaşmış oldu.

UYGUR: ELİMİZİ NEREYE ATSAK ORASI ELİMİZDE KALIYOR

2014 yılında 453 çalışan ile belediyeyi devrettiklerini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “8 Nisan itibariyle kasten, bilerek ve isteyerek batırılmış bir belediye devralmış bulunmaktayım. Önüne gelene sözler verilmiş, yandaşlar belediyeye doldurulmuş durumda. 453 personelle bıraktığımız belediyede 1446 kişi çalışıyor. Sırf CHP’li diye işten çıkarılan işçileri de düşündüğümüzde alınan işçi sayısının ne kadar vahim olduğu gözler önüne seriliyor. Henüz yüzünü görmediğimiz işçilerimiz var. Bunlar da ATM’ciler.  170 milyonluk borç yetmezmiş gibi her ay 5 milyon 236 bin liralık da personel maaşı ile karşı karşıyayız. İller Bankası’ndan 2 milyon 264 bin lira kaynak alabiliyoruz. Sadece maaşlarda 3 milyon civarı eksideyiz. Elimizi nereye atsak orası elimizde kalıyor. Şeffaflık adına bunları ifşa etmeye devam edeceğiz. Ayrıca Torbalı halkı müsterih olsun borçları da öderiz, tahribatı da ortadan kaldırırız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum