Usta Tiyatrocu Yıldız Kenter Bornova'da adını taşıyan sahnede anılacak

EGEOLAY/Bir süredir yaşadığı akciğer rahatsızlığı nediniyle 91 yaşında hayatını kaybeden Türk Tiyatrosu'nun efsane ismi; oyuncu, yönetmen, eğitmen Yıldız Kenter, 20 Kasım Çarşamba günü (Yarın) Bornova'da adını taşıyan sahnede anılacak.

Usta Tiyatrocu Yıldız Kenter Bornova'da adını taşıyan sahnede anılacak
Editör: Ege Olay
19 Kasım 2019 - 11:55
Bornovalı çocuklar, bu özel günde Bornova Belediyesi'nin 2010 yılında ünlü sanatçının da katıldığı törenle açtığı Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi'nde Mutluluk Ormanı adlı oyunu izleyecek. Arkadaşlık ilişkileri, doğa ve hayvan sevgisinin anlatıldığı oyun, anma törenin ardından saat 18.00'de başlayacak.

 

1 HAFTADA 4 AYRI SAHNEDE

 

Erçin Sıcakkan'ın yazıp yönettiği 'Mutluluk Ormanı' adlı oyun, ilk kez uygulanan ara tatilde Bornovalı çocuklar için sahneleniyor. Minikler, tiyatro izlemenin yanısıra şarkı söyleyip dans etmenin keyfini yaşıyor. Hafta başında Doğanlar Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi ile Atatürk Mahallesi Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman Sosyal Tesisleri'nde sahnelenen oyun, 21 Kasım Perşembe günü saat 11.00 ve 13.00 olmak üzere iki seans Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Sahnesi'nde, 23 Kasım Cumartesi günü ise saat 13.00'da bir kez Altındağ Yıldız Kenter Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak.

 

DOĞA VE HAYVAN SEVGİSİ

 

Elizabeth ormanda bir kulübede yaşayan, doğayı ve hayvanları çok seven bir kızdır. Ormanın yanındaki şatoda yaşayan kralın oğlu da arkadaşıdır.  O da doğayı ve hayvanları çok sevmektedir. Fakat prensin babası kral, şatosunu daha da büyütmek için ormandaki ağaçları kesmeyi ve Elizabeth'in kulübesini yıkmayı istemektedir. Prens, Elizabeth ve arkadaşları zürafa ile çocukların da yardımıyla ağaçların kesilmesini önlemeye çalışır. Fakat bu durum Kral'ı çok sinirlendirir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum