Urla Belediyesinden Açıklama

EGEOLAY/Urla Belediyesinden kamuoyuna açıklama....

Urla Belediyesinden Açıklama
Editör: Ege Olay
11 Şubat 2020 - 23:27
Yapılan Açıklama;



Urla Belediyesi ilçede Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi olarak kullanılan eski Gazhane Binası’nda fotoğraf sergilerinin Şubat ayı sonunda durdurulup, Mart ayından itibaren Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Eski Tamirhane Binası’nda sergilerin süreceğini açıkladı.

Urla Belediyesi tarafından belediye mülkleri hakkında yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda, Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi için personel, ısınma, elektrik, su vb. giderler toplamı olarak 2017 yılında 110.000 Lira, 2018 Yılında 150.000 Lira ve 2019 yılında ise 200.000 lira kamu bütçesi kullanıldığı ortaya çıkmıştır. Günlük ortalama 3 - 4 kişinin ziyaret ettiği mekanda 2 belediye personeli görev yapmaktadır. Bina, birkaç hatırlı siyasetçi yakınına hizmet eden bir lokal haline gelmiştir.
Urla halkının malı olan bu binanın birkaç kişinin lokal olarak kullandığı bir yer olması yerine, kamu kaynaklarının, kamu yararına etkin, verimli ve ekonomik kullanımı adına, belediye tarafından ihale ile kiraya verilmesi uygun görülmüştür.

Binada açılması planlanan sergilerin hiçbiri iptal edilmemiştir.

Açılacak olan sergiler, daha geniş kitlelere hitap etmesi ve daha çok sanat sever ağırlaması adına talep olduğu sürece Belediyemizce belirlenen Eski Tamirhane Binası’nda veya Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum