"Ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasından çıkarmadan hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada, “Ülkemiz; Gezi olaylarından beri süren, 15 Temmuz’la daha da keskinleşen, 2018’den itibaren iyice alenileşen bölgesel ve küresel krizlerle daha da derinleşen sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hamdolsun, önümüze hangi badire çıkarsa çıksın, ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasından çıkarmadan hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık” dedi.

"Ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasından çıkarmadan hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık"
Editör: Ege Olay
28 Şubat 2024 - 15:49

Kütahya mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güvenliğine, istikrarına, kazanımlarına ve hedeflerine göz dikenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, “Bu millet, tarihine, kültürüne, inancına saldırarak, sırtını terör örgütlerine dayayanlarla, onlara en güzel dersi sandıklarda verdi. Şimdi beraber yol yürüyerek, hükûmette ve belediyede iktidar hülyalarına kapılanları rüyalarından uyandırmaya var mıyız? Bunu yapacağınıza ben inanıyorum” dedi.

Kütahya’da, yaklaşık 160 bin emeklinin yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti “Ülkemiz; Gezi olaylarından beri süren, 15 Temmuz’la daha da keskinleşen, 2018’den itibaren iyice alenileşen bölgesel ve küresel krizlerle daha da derinleşen sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hamdolsun, önümüze hangi badire çıkarsa çıksın, ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasından çıkarmadan hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık.”

“HARCADIĞIMIZ HER KURUŞU, DEVLETİ VE MİLLETİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIP KAZANMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Bu arada ciddi bedeller de ödediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî birliğimize yönelik saldırıları bertaraf ederken; yeri geldi darbecilere karşı canımız pahasına direndik, yeri geldi sınırlarımıza dayanan teröristlerle boğuştuk. Cudi dağında onları mağaralara gömdük, Tendürek’te gömdük, Bestler Deresi’nde gömdük, Gabar’da gömdük ve Türkiye’de kendilerine yer bulamadılar. Hiç şüphesiz hayat pahalılığıyla da mücadele ettik, en çok etkilediği kesimlerin başında emeklilerimiz vardır. Her ne kadar, emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor” şeklinde konuştu.

“Ekonomi dediğiniz olay, diğer boyutlarının ötesinde hesap-kitap işidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Devletin gelirleri ve giderleri arasındaki dengeyi tutturamazsanız, tıpkı 1970’lerde ve 1990’larda olduğu gibi, siyasi, sosyal ve ekonomik çalkantıların pençesine düşmeniz kaçınılmazdır. Türkiye, kimi ülkelerin sahip olduğu gibi, karşılıksız elde ettiği gelir kaynaklarına sahip değildir. Biz, harcadığımız her kuruşu, devleti ve milletiyle birlikte çalışıp kazanmak mecburiyetindeyiz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum