UEFA'dan dünyaya İstanbul'dan cinsiyet eşitliği mesajı

EGEOLAY/UEFA, İstanbul'da oynanacak Erkekler Süper Kupa Finali'ne Fransız kadın hakem Stephanie Frappart'ı görevlendirdi. Bu görevi ilk kez bir kadının üstlenmesi UEFA tarafından tarihi bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

UEFA'dan dünyaya İstanbul'dan cinsiyet eşitliği mesajı
Editör: Ege Olay
12 Ağustos 2019 - 13:27
İstanbul, 14 Ağustos Çarşamba günü UEFA Süper Kupa Finali'ne ev sahipliği yapacak. Geride kalan sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi ŞampiyonuChelsea'nin karşılaşacağı maç, Beşiktaş futbol takımının maçlarını oynadığı Vodafone Park Stadı'nda gerçekleşecek.

Daha önce 2005 yılında Şampiyonlar Ligi Finali'ne, 2009 yılında da UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapan İstanbul, UEFA Süper Kupa Finali için ilk defa kapılarını açıyor. Finalin ilk defa İstanbul'da oynanacak olmasının yanı sıra, müsabaka için kadın hakemlerin görevlendirilmiş olması da maçın futbol tarihinde şimdiden kendine bambaşka bir yer edinmesine neden oldu.



UEFA 2 Ağustos günü yaptığı açıklamada, İstanbul'daki finalde orta hakemin Fransız Stephanie Frappart'ın olacağını kamuoyuna duyurdu. 35 yaşındaki Frappart'ın yardımcılıklarını da Fransız Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O’Neal'in yapacağı belirtildi. 4. hakem ise Cüneyt Çakır olacak. Frappart'ın orta hakem olarak maça çıkamaması durumunda ise UEFA yedek orta hakem olarak Alman Bibiana Steinhaus'u belirledi.



UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin, yaptığı açıklamada her fırsatta kadınlar futbolundaki potansiyelin limitsiz olduğunu dile getirdiğini ve final maçı için yapılan hakem seçimlerinden çok memnun olduğunu ifade etti. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti ise Frappart'ın Kadınlar Dünya Kupası'nda yönettiği final maçıyla kendisinin UEFA Süper Kupa Finali'ni de yönetebilecek yetenekte olduğunu kanıtladığını söyledi. Frappart, Fransa Futbol Federasyonu tarafından Fransa Erkekler 2. Ligi'nde 2018'den bu yana görev almaktaydı. 2019'da ise Erkekler 1. Ligi'nde Amiens-Strasbourg maçında sahaya orta hakem olarak çıkmıştı.

(DW TÜRKÇE)

YORUMLAR

  • 0 Yorum