Ucuza İzmir Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Önerileri

Ege’nin İncisi olarak tanınan İzmir, Türkiye’nin yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan en gözde şehirlerinden biridir.

Ucuza İzmir Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Önerileri
Editör: Ege Olay
29 Nisan 2021 - 17:25
Ege’nin İncisi olarak tanınan İzmir, Türkiye’nin yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan en gözde şehirlerinden biridir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu şehrin neredeyse her bölgesinde Persler, Antik Yunanlılar, Asurlular, Bizanslılar, Romalılar ve Osmanlılar gibi büyük medeniyetlerin izlerine rastlamak mümkün. Peki, İzmir’e nasıl gidilir? İzmir uçak bileti fiyatları nelerdir? İzmir’de şehir merkezine ulaşım nasıldır? Şehir içi ulaşım imkânları nelerdir? İzmir’e gidenlerin mutlaka gezmesi gereken rotalar nerelerdir? İşte, İzmir’e seyahat etmek isteyenlerin bilmesi gereken detaylar...

İzmir’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan İzmir’e seyahat etmek isteyenler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes UIuslararası Havalimanı’na direkt uçuş ile ulaşabilmektedir. Bu uçuş yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir. Tabii uçuş süresi zorlu hava şartları ve uçuş yoğunluğu gibi detaylar da göz önünde bulundurulduğunda 1 saat 15 dakika kadar sürebilmektedir. İstanbul’un yanı sıra, Pegasus ile İzmir’den yurt içinde 12 destinasyona direkt uçuş yapılabilmektedir. Yurt dışında ise Lefkoşa, Londra ve Düsseldorf’a direkt uçuş yapılmaktadır. İzmir gerek yurt içinde gerekse yurt dışında toplamda 47 şehri birbirine bağlayan bir aktarma noktası olarak bilinir. Ucuza uçak bileti satın almak isteyen gezginler, Pegasus’un internet sitesinden ya da mobil uygulaması üzerinden uçak bileti fırsatlarını yakından takip edebilirler.


İzmir’de Şehir Merkezine Ulaşım ve Şehir İçi Ulaşım İmkânları

Adnan Menderes Havalimanı, İzmir’in tek havalimanıdır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 16 km uzaklıktadır. İzmir seyahatleri, 1987 yılında kullanıma açılmış olan bu havalimanı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yurt içi ve yurt dışı uçuşları açısından oldukça işlek olan bu havalimanı, Gaziemir ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayabilmek için birçok alternatif bulunmaktadır. Şehir merkezine ulaşmak isteyen gezginler; ESHOT olarak bilinen otobüs hatlarını, İZBAN adı verilen tren seferlerini ya da HAVAŞ otobüslerini kullanabilirler. Daha hızlı ve konforlu ulaşım sağlamak isteyenler de taksi ya da araç kiralama gibi alternatif ulaşım imkânlarından faydalanabilirler.

İZBAN olarak bilinen banliyö hattı iç hatlar terminalinin önünden geçer. Şehrin kuzey ve güney bölgelerine yolcu taşıyan İZBAN hattı üzerindeki “Hilal” ve “Halkapınar” merkez istasyonlarından İzmir metrosuna aktarma yapılabilmektedir. Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlamak isteyenler ESHOT olarak bilinen şehir otobüslerini tercih edebilirler. Mavişehir metro istasyonundan kalkan 200, Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkan 202 ve Bornova metro istasyonundan kalkan 204 numaralı otobüsler havalimanına 24 saat boyunca ulaşım sağlamaktadır. HAVAŞ otobüsleri ise, havalimanından Çeşme, Karşıyaka Konak, Manisa, Aydın, Söke ve Kuşadası’na yolcu taşımaktadır.

Şehir içi ulaşım tarafında Türkiye’nin gelişmiş şehirleri arasında yer alan İzmir’de en çok ESHOT olarak bilinen belediye otobüsleri kullanılmaktadır. İzmir’in birçok adresine bu otobüsler aracılığıyla ulaşmak mümkün. ESHOT haricinde ulaşımı kolaylaştıran bir diğer seçenek de İZBAN trenleridir. 136 km’lik bir hatta sahip olan İzmir Banliyösü, 41 farklı durağa sahiptir. Deniz yolculuğunu sevenlerin tercih edebileceği bir diğer ulaşım seçeneği ise İzmir vapurlarıdır. Şehrin pek çok yerine ulaşım imkânı sunan vapurlar, denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin tercih ettiği bir seçenek. Bunun yanı sıra şehir içi ulaşımda minibüs, dolmuş ve taksiler de tercih edilebilmektedir.

İzmir’e Gidenlerin Mutlaka Uğraması Gereken Rotalar Nerelerdir?



İzmir gezisini unutulmaz lokasyonlarla taçlandırmak isteyenlerin, mutlaka uğraması gereken başlıca rotalar şunlardır;
- Saat Kulesi: İzmir denildiği zaman akla ilk olarak gelen sembolik adreslerden birisi Saat Kulesi’dir. Sultan II. Abdülhamit Han zamanında inşa edilen bu kule, 25 metre uzunluğa sahiptir. Sıklıkla buluşma noktası olarak belirlenen bu saat kulesi, tarihi bir değere sahip olması yönüyle de İzmir gezisi planlayanların mutlaka görmesi gereken adreslerden biridir.

- Kordon: İzmir’le özdeşleşen en popüler adreslerden biri olan Kordon, hem yerel halkın hem de İzmir gezginlerinin en sevdiği adreslerden biri. Deniz kenarı boyunca uzanan caddesinde birçok kafe ve restoran yer almaktadır. Dinlenmek ve İzmir’in kalabalığını sakince seyretmek isteyenler Kordon’da bir kafede gezilerine ara verebilirler. Ege Denizi’nin göz alıcı manzarası eşliğinde, İzmir gezisinin tadını çıkarmak mümkün.

- Tarihi Kemeraltı Çarşısı: İzmir’de alışveriş denildiği zaman akla gelen ilk adreslerden birisi de hiç şüphesiz Tarihi Kemeraltı Çarşısı’dır. 5 km’lik uzunluğa sahip olan bu çarşı, yılın her döneminde yoğun bir ilgi görmektedir. Dünyanın en büyük açık hava alışveriş alanlarından biri olması yönüyle de büyük ilgi görmektedir. İzmir’e seyahat edenlerin mutlaka görmesi gereken adresler arasında yer almaktadır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum