"Türkiye zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimiyle paylaşacağız"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimiyle paylaşma ilkemizi, doğal gazdan çalışan ve emekli maaşlarına kadar her alanda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

"Türkiye zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimiyle paylaşacağız"
Editör: Ege Olay
09 Ekim 2023 - 21:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.
Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimiyle paylaşma ilkemizi, doğal gazdan çalışan ve emekli maaşlarına kadar her alanda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.
 
Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarıldıkça, Allah’ın izniyle, üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, çözemeyeceğimiz sorun, alt edemeyeceğimiz tehdit yoktur.
 
Bunun en somut örneklerini, deprem bölgesindeki şehirlerimizde ortaya koyuyoruz.
 
Dünyada, 11 şehirdeki 14 milyon insanı etkileyen, 50 bini aşkın can kaybına ve 850 bin bağımsız bölümün yıkımına yol açan bir felaketle, böylesine etkili ve hızlı mücadele eden başka ülke örneği yoktur.
 
Şehir merkezlerimizdeki deprem yıkıntılarını büyük ölçüde temizledik.
 
Geçici barınma alanlarında 600 bin vatandaşımıza hizmet veriyor, ayrıca kira yardımı ve diğer desteklerle 1,3 milyon insanımızın yanında yer alıyoruz.
 
Rezerv alanlarda yapacağımız 200 bin konut ve yerinde dönüşümle inşa edilecek 218 bin konutla ilgili çalışmalar süratle ilerliyor.
 
Şüphesiz bu kadar büyük bir alana yayılan, bu kadar çok nüfusu etkileyen bir felaketin ardından, kimi eksiklikler, kimi aksaklıklar yaşanabilmektedir.
 
Ama devlet ve millet dayanışmasıyla, sabırla ve sebatla hareket ederek, her badirenin üstesinden geleceğimizden, her sorunu çözeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
 
Türkiye, 40 yıllık terörle mücadelesini, sadece fiziki standartları itibariyle değil, aynı zamanda insani ve ahlaki olarak da alnının akıyla yürüterek başarıya ulaştırmış bir ülkedir.
 
Medeniyetimizden, tarihimizden ve kültürümüzden tevarüs ettiğimiz mirasın ışığında, aynı ilkeli duruşla mücadelemizi sürdürüyoruz.
 
Son dönemde, ‘terörü kaynağında kurutma stratejimiz’ çerçevesinde bu mücadeleyi önemli ölçüde sınırlarımız dışına taşıdık.
 
Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız ilhamla, sınırlarımız dışındaki mücadeleyi de, uluslararası hukuka riayet ederek, insani ve ahlaki çizgileri asla ihlal etmeden yürütüyoruz.
 
Bizim terörle mücadele tarihimizin sayfalarında, ne bilinçli olarak burnu kanamış tek bir masumun, ne kanı dökülmüş tek bir çocuğun, ne de onuru zedelenmiş tek bir mazlumun kaydı vardır.
 
Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyinde geçtiğimiz hafta yaptığımız son harekâtları da aynı hassasiyetle icra ettik.
“TERÖR ÖRGÜTÜNE VE KONTROLÜNDEKİ YERLERE DAHA ETKİLİ BİR ŞEKİLDE HAREKÂTLAR DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
 
Sadece terör örgütü mensuplarını, teröristlerce kullanılan tesisleri, terörün gelir kaynaklarını ve yeteneklerini hedef aldığımız operasyonumuzun ilk safhası başarıyla sonuçlandı.
 
1 Ekim’den bugüne hava kuvvetlerimizin harekâtları ve ateşle taarruz neticesinde teröristlere ait toplam 194 hedef imha edildi.
 
Operasyonlarımız sonucunda 162 terörist etkisiz hâle getirildi.
 
Her operasyonumuzda olduğu gibi, son harekâtta da en büyük sorunu, DEAŞ bahanesiyle terör örgütüne destek veren müttefikimizle yaşadık.
 
Bilindiği gibi, yıllardır bölgedeki terör örgütleriyle yakın ilişki içinde olan diğer güçlere bir çağrı yapıyoruz.
 
Bu ülkelerden, yapacağımız harekâtlarda zarar görmemeleri için, bölgedeki askerî ve istihbarı unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz.
 
Son harekâttan önce de, hem Dışişleri, hem Millî Savunma Bakanlıklarımız, hem de MİT Başkanlığımız seviyesinde aynı ikazlarda bulunduk.
 
Adeta, ak sütün içindeki ak kılı ayırt etme hassasiyetiyle, teröristler dışında kimseye zarar vermeden bu operasyonu yürüttük.
 
Buna rağmen, tatsız ve muhataplarımızın ifadesiyle ‘üzüntü verici’ bir hadise yaşanmasını engelleyemedik.
 
Hiç şüphe yok ki, bu olay millî hafızamıza kayıt edilmiştir ve vakti-saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır.
 
Terör örgütüne ve kontrolündeki yerlere daha bir kararlılıkla, daha bir şiddetle, daha etkili bir şekilde harekâtlar düzenlemeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emekli
    7 ay önce
    İbrahim tatlıses söylüyor, yalaaan, yalaaan, yalan, 21 yıldır verilmemiş son 5 yıldamı verilecek, hah gülelim.