"Türkiye'yi, siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkaracağız"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı ve çeşitli tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için omuz omuza mücadele eden bir ecdadın mirasçısı olarak, inşallah daha çok başarılara birlikte koşacağız. Amacımız ülkemizi, siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkarmaktır” dedi.

"Türkiye'yi, siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkaracağız"
Editör: Ege Olay
03 Ekim 2020 - 15:23
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı yükseltilmesi ve Hatay içme suyu arıtma tesisi açılış törenine, video konferans yöntemiyle katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılışı yapılan tesislerin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reyhanlı Barajı’nın Amik Ovası’nın taşkınlardan korunmasını ve sulanmasını sağlayacak, toprakların bereketini artıracak önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

“SİYASİ VE SOSYAL GERİLİMLERİN ÜLKEMİZE AĞIR MALİYETLERİ OLMUŞTUR”

Konuşmasında, Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden ve gücünden birinin, farklı köken, inanç, meşrep sahibi vatandaşlarını, aynı çatı altında, ortak hedefler doğrultusunda birleştirebilme başarısı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini, devletimizin gücünü kırmak için harekete geçenlerin hedefinde hep bu toplumsal zenginliğimiz yer almıştır. Geçmişte bunun acısını çok çektik. Siyasi ve sosyal gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Hamdolsun milletimiz bu oyunu görmüş ve kısa sürede yeniden ortak hedefler etrafında toplanmayı başarmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin son dönemde verdiği mücadelelerin gerisindeki büyük desteği, işte bu güçlü birliğe, beraberliğe, irfana, dirayete borçluyuz.  Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için omuz omuza mücadele eden bir ecdadın mirasçısı olarak, inşallah daha çok başarılara birlikte koşacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, amaçlarının Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak her alanda dünyanın en güçlü devletleri seviyesine çıkarmak olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olup da, tüm gücümüz ve imkânlarımızla hayata geçirmeye çalıştığımız bu hedeflere canı gönülden katılmayan, destek vermeyen kimse olamaz diye düşünüyoruz.”