Türkiye'nin rakipsiz ilk adli bilimcileri, kamuda hizmet için hazırlanıyor

EGEOLAY/Her alanda ilklere imza atan Üsküdar Üniversitesi, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Türkiye'de bir başka ilke imza atıyor. Türkiye’nin ilk adli bilimcilerini yetiştiren Üsküdar Üniversitesi, ilk mezunlarını bu yıl veriyor. Rakipsiz, “Türkiye’nin ilk adli bilimcileri” unvanıyla mezun olmaya hazırlanan öğrenciler, 7-8 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek. YÖK ve ilgili bakanlıklar tarafından da tanınan mezunlar, devletin çeşitli kademelerine görev yapacak.

Türkiye'nin rakipsiz ilk adli bilimcileri, kamuda hizmet için hazırlanıyor
Editör: Ege Olay
04 Haziran 2021 - 12:56

Prof. Dr. Sevil Atasoy öncülüğünde, Türkiye'nin ilk adli bilimcilerini yetiştiren Üsküdar Üniversitesi'nin Adli Bilimler Bölümü, 4 yıllık eğitimin ardından bu yaz ilk mezunlarını veriyor. 

4 yıl boyunca hem teorik açıdan hem uygulama açısından kapsamlı bir eğitimden geçerek bu noktaya gelen Türkiye'nin ilk adli bilimcileri, Adli Bilimler Bölümünün ve mezunlarının, YÖK ve ilgili bakanlıklar tarafından tanınmasının ardından, şimdi ilk mezunlar olarak devletin çeşitli kademelerine atanmaya hazırlanıyor. 

Türkiye’nin ilk adli bilimcileri KPSS’ye giriyor

7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girecek ilk adli bilimcilerin Türkiye'de bu unvana sahip olan tek adaylar olacağını vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy, rakipsiz olan ilk adli bilimcileri yetiştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Eğitimleri ve unvanları açısından rakipsiziler”

Prof. Dr. Sevil Atasoy şunları söyledi: “Adli bilimciler, içerik olarak zengin eğitimlerinin de yardımıyla, diğer adayların aksine, çok sayıda bakanlığa ve devlet kademesine birer aday konumundalar. Gerek eğitimleri gerekse unvanları açısından alanında rakipsiz olan adli bilimcilerimizin hepimizi gururlandıracak bir sonuç alacağına inanıyor, şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.” 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Adaletin tecellisinde görev alacak arkadaşlarıma başarılar dilerim”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise adli ve idari soruşturmalar sırasında elde edilen maddi delillerin incelenmesi ve değerlendirilmesi, suç ve suçlunun saptanması ve kanıtlanmasında, adaletin tecellisinde önemli bir alan olan adli bilimlerin ilk mezunlarını vermesinin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Adli Bilimler alanının ilk mezunları olan öğrencilerimiz rakipsiz olarak ülkemizin önemli devlet kadrolarında görev almaya hazırlanıyor. Elbette bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Üsküdar Üniversitesi olarak başta Sevil Atasoy hocam ve çok değerli akademisyen ve uzman kadrosuyla öğrenci arkadaşlarımızı iyi birer profesyonel olarak yetiştirilmeye gayret ettik. Elimizden gelenin en iyisini vermeye çalıştık. Şimdi sıra onlarda. Onlardan, bulundukları kurumda bizleri en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Adaletin tecellisinde ülkemiz için görev alacak tüm mezun arkadaşlarımda yeni yolculuklarında başarılar diliyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum