"Türkiye'nin hizmet altyapısını, hem geçmişin eksiklerini telafi edecek hem de bizi hedeflerimize yaklaştıracak şekilde geliştirdik"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin hizmet altyapısını, hem geçmişin eksiklerini telafi edecek hem de bizi hedeflerimize yaklaştıracak şekilde geliştirdik. İnsanımızın refah düzeyini, Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine getirdik” dedi.

"Türkiye'nin hizmet altyapısını, hem geçmişin eksiklerini telafi edecek hem de bizi hedeflerimize yaklaştıracak şekilde geliştirdik"
Editör: Ege Olay
08 Ocak 2022 - 18:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman Aktekke Meydanı’nda; Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı, TOKİ 736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenine katıldı.

Karaman’daki açılış töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Tren Garı Meram İstasyonu’nda halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından Konya ile Karaman arasındaki seyahat süresini kısaltacak hızlı tren ile Karaman’a hareket etti.

Karaman’da açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada biraz önce Konya’dan hızlı trene binerek Karaman’a ulaştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi de burada, Konya-Karaman hızlı tren hattı ile şehrimize kazandırdığımız diğer eserlerin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Böylece artık Konya’dan Karaman’a 40 dakikada, Ankara’dan Karaman’a yaklaşık 2 saat 40 dakikada, İstanbul’dan Karaman’a 5 saat 45 dakikada gelinebilecek. Hattın kalan kısımları tamamlandığında da Konya-Karaman-Adana arasındaki trenle seyahat süresi 2 saat 20 dakikaya düşecek. Açılışını yaptığımız hızlı tren hattı, enerjiden zamana, emisyondan bakım onarım faaliyetlerine kadar pek çok alanda ülkemize sadece bu yıl 63 milyon lira tasarruf sağlayacaktır. Yatırım bedeli 1 milyar 390 milyon lira olan 102 kilometrelik Konya-Karaman hızlı tren hattımızın ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA SOKMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ayrıca, çeşitli kurumlara, belediyelere ve özel sektöre ait çeşitli yatırımların açılışlarını da yaptıklarını kaydederek, “Toplam yatırım bedeli 2 milyar 311 milyon lirayı bulan tüm bu eser ve hizmetlerin Karaman’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hedeflerinin büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için gece gündüz gayret gösteriyoruz. Bizim vizyonumuz, evlatlarımıza gururla sahip çıkacakları bir Türkiye bırakmaktır. Ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde, inşallah tüm bunları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin hizmet altyapısını, hem geçmişin eksiklerini telafi edecek hem de bizi hedeflerimize yaklaştıracak şekilde geliştirdik. İnsanımızın refah düzeyini, Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine getirdik.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum