Türkiye'den Lübnan'a destek

EGEOLAY/Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla Beyrut'taki patlama bölgesine arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personelinin sevk edildiğini bildirdi.

Türkiye'den Lübnan'a destek
Editör: Ege Olay
05 Ağustos 2020 - 22:51
Dışişleri Bakanı Hami Aksoy, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda meydana gelen patlama sonrası Türkiye'nin Lübnan'a yardımlarına ilişkin, bölgeye arama kurtarma ve acil sağlık personeli sevk edildiğini kaydetti.

Aksoy, "Beyrut'a sahra hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil, acil insani yardım malzemesi gönderilmekte." ifadelerini kullandı.

Aksoy, yazılı açıklamasında şunları kaydetti;

"Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen patlama sonucunda yaşanan elim olay sebebiyle Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil, acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir.

Bu zor günleri dayanışma ve işbirliği içinde bir an evvel atlatması temennisiyle dost ve kardeş Lübnan’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

Lübnan'a gidecek uçak hazırlanıyor

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, ekipman ve personeli taşıyacak uçağın hazırlanmaya başlandığını bildirdi.

 

Bakanlığın açıklamasında, "TSK’ya ait A400M tipi uçağımız Lübnan’a uzanacak yardım eli için hazırlıklara başladı. Uçağımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Beyrut’ta meydana gelen patlama sonrası bölgeye tıbbi malzemeleri, ekipmanlar ve arama-kurtarma personeli taşıyacak." ifadeleri kullanıldı.

Bakan Koca, Lübnanlı mevkidaşı ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan ile telefonda görüştü.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Beyrut’taki patlama nedeniyle Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Hamad Hasan’la telefon görüşmesi yaptık. AFAD koordinasyonunda Lübnan’a tıbbi ve insani yardım göndereceğimizi, yaralıların tedavisi içinse 20 kişilik uzman hekim ekibimizin bugün Lübnan’a hareket edeceğini belirttik." ifadelerini kullandı.(TRTHABER)

YORUMLAR

  • 0 Yorum