Türkiye'de Toplam Vaka Sayısı 5 Bin 698 Kişi, Can Kaybı 92 Oldu

EGEOLAY/Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Türkiye'de Toplam Vaka Sayısı 5 Bin 698 Kişi, Can Kaybı 92 Oldu
Editör: Ege Olay
27 Mart 2020 - 19:47 - Güncelleme: 27 Mart 2020 - 20:08
Bakan Koca'nın açıklamasından öne çıkan başlıklar:



10 Mart'tan bu yana Türkiye'de hayat değişti. Hasta sayısının 90 bine yaklaştığı ülkeler var. Asla onlarla aynı durumda değiliz. Türkiye insanını korumak için elinden geleni yaptı, yapıyor. Bu tehlikeden uzak durmanın yolu hayat tarzımızı değiştirmek. 



Bugün Bilim Kurulumuzda belki de en önemli toplantımızı yaptık. Hastalığın yayılmasına karşı daha iyi tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. 



Sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir. Sosyal hayat buna göre düzenlenmelidir. Bunun için çalışma saatleri, günleri, tatiller düzene konmalıdır. 



En önemli konu sokakta geçirilecek zamana kısıt getirilmesi konusudur. Teması en aza indirecek bir hayata ihtiyacımız var. Şehirden şehre taşınmasına set çekmek gerekiyor. Özetleyecek olursam, Bilim Kurulumuzun 83 milyon için önerdiği belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş bir hayattır. 

Bugün itibarıyla internet ortamında vaka sayıları açıklanmış olacak. 



Bugün 7 bin 533 test yapıldı 2 bin 69 pozitif vaka tespit edildi. 17 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayımız bugün itibarıyla toplam 5 bin 698 oldu. Toplam can kaybı ise 92.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum