Türkiye'de bir ilk İzmir'de yeşil alanda çemberli sosyal mesafe dönemi

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle yaz aylarında binlerce kişinin uğrak yeri olan Kordonboyu’nda çemberli sosyal mesafe uygulaması başlattı. İzmirliler uygulamadan memnun.

Türkiye'de bir ilk İzmir'de yeşil alanda çemberli sosyal mesafe dönemi
Editör: Ege Olay
21 Mayıs 2020 - 14:03
Koronavirüs önlemleri gevşetilirken tedbiri elden bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin uğrak mekanı olan  Kordon’da çemberli sosyal mesafe uygulamasını başlattı. Böylelikle yurttaşların dinlenirken sosyal mesafe kuralına uyması da sağlanmış olacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 6 futbol sahası büyüklüğündeki yeşil alandan oluşan Kordon’da 2,5 metrelik aralıklarla 4 metre çapında çemberler çiziyor. Çemberler çizilirken çimlere zarar vermeyen su bazlı reçine kullanılıyor. Çimler büyüdükçe çizgilerin yeniden boyanması planlanıyor.



İzmirliler uyulamadan memnun

İzmirliler ise uygulamadan memnun. Çemberli önlemi yerinde bulduğunu belirten Ramazan Demir, “Sosyal mesafe hem kendi can sağlığımız hem de çevremizdeki insanlar için çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu tedbiri almış. İnsanlarımızın da buna uyması çok önemli” dedi. Gül Berber ise sosyal mesafeyi koruyarak sahilde oturmanın keyifli olduğunu belirtirken, Yusuf Süleymanoğlu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.



Uygulama Kordon’un ardından Karşıyaka sahili, Bayraklı sahili, Buca Hasanağa Bahçesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı olmak üzere kentin farklı noktalarındaki yeşil alanlarda devam edecek.



“Ya içindesindir çemberin”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de uygulamayı sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurmuştu: “‘Ya dışındasındır çemberin ya da içinde yer alacaksın’. Murathan Mungan bu sözleri kuşkusuz yaşadığımız günleri düşünerek yazmadı. Ama ‘yeni normal” hayata geçerken İzmir’in Kordonboyu’nda, Karşıyaka sahilinde fiziki mesafeyi korumak için siz hep çemberin içinde kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum