Türkiye corona için IMF'den yardım istemedi

EGEOLAY/Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye ve Rusya'nın corona konusunda IMF'den yardım isteyen ülkeler arasında yer almadığını açıkladı.

Türkiye corona için IMF'den yardım istemedi
Editör: Ege Olay
30 Mart 2020 - 17:50 - Güncelleme: 30 Mart 2020 - 17:56
Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Türkiye’nin corona konusunda IMF’den yardım istemediğini açıkladı.

 

Öte yandan IMF corona virüs salgınına karşı güçlü bir bölgesel tepki için euro bölgesinin mali kurallarının gevşetilmesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Avrupa İstikrar Mekanizması’ndan desteğin kritik olduğunu açıkladı.

 

Thomsen, IMF web sitesinde yer alan blog yazısında, “Euro bölgesi liderlerinin euroyu istikrara kavuşturmak için gerekenleri yapma konusundaki kararlılığı hafife alınmamalı” dedi.

 

80 ÜLKE YARDIM İSTEMİŞTİ

 

Corona virüsü salgını nedeniyle 2020’de küresel ekonominin en az 2008 finans krizindeki kadar büyük bir kriz yaşayacağını söyleyen IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yaklaşık 80 ülkenin destek için IMF’nin kapısını çaldığını açıklamıştı.



1 trilyon dolarlık tüm kredi kapasitelerini kullanmak için hazır olduklarını söyleyen IMF Başkanı, ülkelere sağlık sistemlerini güçlendirmeye ve virüsün yayılmasını durdurmaya öncelik vermeleri çağrısında bulunarak “Virüsün yayılması ne kadar hızlı durursa, toparlanma da o kadar hızlı ve güçlü olacak” dedi.(REUTERS-sozcu.com.tr)



YORUMLAR

  • 0 Yorum