Türkiye aşılamada 20 milyonu geçti

EGEOLAY/Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu geçti.

Türkiye aşılamada 20 milyonu geçti
Editör: Ege Olay
19 Nisan 2021 - 11:20

Sağlık Bakanlığı'nın https://covid19asi.saglik.gov.tr adresinde yer alan aşılama sayılarına göre, birinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 12 milyon 208 bin 242 oldu.

İkinci doz aşıyı yaptıran 7 milyon 793 bin 889 kişi oldu.

Böylece Türkiye'de aşılama sayısı 20 milyon 2 bin 131'e ulaştı.

Birinci ve ikinci doz aşı sayısı, İstanbul'da 3 milyon 175 bin 5, Ankara'da 1 milyon 599 bin 907, İzmir'de ise 1 milyon 355 bin 164 oldu. 

"Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter paylaşımında, "Bugün itibariyle 20 milyondan fazla doz aşı yaptık. Büyüklerimizi ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızı öncelikle korumaya almaya çalıştık. Aşı programımız tüm güçlüklere rağmen kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullandı.

Yerli aşıda Faz 2 çalışması tamamlandı

Bugüne kadar tedarik edilen CoronaVac aşısının miktarı 26 milyonu geçti, 30 milyon BioNTech aşısının da haziranda Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor.

Yerli aşıda Faz 2 çalışması tamamlandı, önümüzdeki birkaç hafta içinde Faz 3'e geçilmesi hedefleniyor.

60 yaş ve üstünün aşılanması devam ediyor

Sağlık Bakanlığı'nın dört aşamalı aşı takviminde birinci aşamada yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sağlık çalışanları, yaşlı, engelli ve koruma evlerinde kalanlar ile buralarda çalışanların aşılamaları tamamlandı.

İkinci aşamada yer alan 60 yaş ve üzeri bireyler ile üçüncü aşamada yer alan bazı kronik hastaların aşılanması sürüyor.

Aşı, iftardan sonra da yapılabiliyor

Her aşamada yer alan farklı yaş ve meslek gruplarının aşılanmasının ardından dördüncü aşamada "sırası geldiği halde zamanında aşı yaptıramayanlara" COVID-19 aşısı uygulanacak. Sağlık Bakanlığı, tedarik süreçlerinin hızlandırılmasıyla haziranda 40 yaş üstüne aşılamanın başlatılmasını planlıyor.

Ramazan dolayısıyla iftardan sonra da vatandaşlara aşı yapılabiliyor.(TRTHABER)


YORUMLAR

  • 0 Yorum