"Türk siyasetinde açtığımız temiz sayfayı yatırımlarla, demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan reformlarla doldurduk"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Türk siyasetinde açtığımız temiz sayfayı hizmetlerle, yatırımlarla, projelerle, demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan reformlarla doldurduk” dedi.

"Türk siyasetinde açtığımız temiz sayfayı yatırımlarla, demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan reformlarla doldurduk"
Editör: Ege Olay
05 Kasım 2022 - 12:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'na katılarak bir konuşma yaptı.

21’inci Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu’nun hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın farklı köşelerinden foruma katılanlara, “Türkiye’ye hoş geldiniz” dedi.

“Kıtaların, kültürlerin, medeniyetlerin ve milletlerin buluşma noktası güzel İstanbul’umuzda sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin yanı sıra 23 ülkeden foruma tebliğleriyle, görüşleriyle katkı sağlayacak olan tüm dostlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Gerek muhteviyat, gerek görüşülecek, konular gerekse katılımcı profili itibarıyla son derece zengin bir içeriğe sahip forumumuzun, ufuk açıcı tartışmalara vesile olacağına inanıyorum.”

“MİLLETİN BİZE SANDIKTA ÖZGÜR İRADESİYLE TEVDİ ETTİĞİ EMANETE HİÇBİR ZAMAN HALEL GETİRMEDİK”

20 yıllık kesintisiz iktidarlarında Türkiye’nin çok partili siyasi hayatında elde edilmesi zor bir rekora imza attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte elbette sayısız engelle, vesayetin oyunlarıyla ve hatta darbe girişimine kadar varan antidemokratik müdahaleyle karşılaştık. Ama milletin bize sandıkta özgür iradesiyle tevdi ettiği emanete hiçbir zaman halel getirmedik. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, mücadelemizi daima hukuk ve demokrasi zemininde yürüttük” açıklamasında bulundu.

Siyaset mühendislikleriyle millî iradenin gasp edilmeye çalışıldığı dönemlerde bile bu duruşlarından taviz vermediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizi ve demokrasimizi hedef alan tehditler karşında çözümü başka yerlerde değil, daima ve sadece milletin hakemliğinde aradık. Biz ilklerin, kırılması zor rekorların partisi olmanın yanında Türkiye’de siyasetin parametrelerini de kökten değiştirmiş bir siyasi teşekkülüz. Türk siyasetinde açtığımız o temiz sayfayı hizmetlerle, yatırımlarla, projelerle, demokrasi tarihimize altın harflerle yazılan reformlarla doldurduk. Türkiye’yi ve Türk siyasetini yeni baştan dönüştürürken elbette kendimizi de ihmal etmedik, etmiyoruz. Kuruluş prensiplerimizden taviz vermeden, milletimizin taleplerine ve günün şartlarına göre partimizi, kadromuzu ve siyasetimizi de yeniliyoruz” diye ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum